Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Limonlu su içmenin bilmediğiniz zararları

Düzenleyen:
Limonlu su içmenin bilmediğiniz zararları

SAĞLIK Haberleri

Limonlu su içmek çok yaygın bir sağlık tavsiyesidir. Oldukça da faydalı etkileri vardır. Ancak bunun yanı sıra gereğinden fazla limonlu su içmenin zararlarını biliyor musunuz?

Sabahları bir bardak oda sıcaklığında suya, yarım limonun suyunu sıkarak içmek, sık sık verilen bir sağlık tavsiyesidir. Bu uygulama vücuda enerji verir, C vitamini, potasyum ve lif sağlar; ayrıca karaciğeri güçlendirir. Özellikle detoks programları sırasında karaciğeri temizlemek veya Diyet yaparken, tokluk hissi vermesi açısından limonlu su tüketilmesi tavsiyesini duyarız.

Ancak her şeyin olduğu gibi bu içeceği de fazla tüketmenin yan etkileri mevcuttur. Dolayısıyla günlük bir alışkanlık haline getirmeden önce doktora danışmak, limonlu su içmenin zararlarının sizi ne düzeyde etkileyeceğini anlamaya yardımcı olur.

Limonlu su asidik bir içecektir, çünkü limonun asidik değeri yüksektir. Çok fazla asidik gıda yemek veya içecek içmek dişlerin çok fazla asitle temasına yol açar. Bu da diş minesini aşındırır ve dişlerde, özellikle de çok sıcak veya soğuk gıdalara hassasiyet gelişmesine sebep olur.

Dişlerinizi korumak için limonlu suyu bir pipet yardımıyla içebilirsiniz. Halihazırda diş mineniz aşınmışsa ve hassasiyet yaşıyorsanız diş hekiminiz, bu problemin çözümüyle ilgili tavsiyelerde bulunabilir.

Çok fazla limonlu su içmek mide ekşimesini tetikleyebilir veya zaten yaşıyorsanız kötüleştirebilir. Mide ekşimesi, yemek borusu ve mide arasında bulunan özofagal alt sfinkteri görevini tam yapamayınca ortaya çıkar.

Midedeki asitler yemek borusuna tırmanır ve bu duruma reflü denilir. Mide ekşimesine de sık sık asit reflüsü adı verilmektedir. Mide ekşimesi göğüs bölgesinde ağrıya ve yanma hissine yol açar. Asidik gıda ve içecek tüketimini azaltmak mide ekşimesinin belirtilerini iyileştirebilir ve önleyebilir.

Nadir görülse de çok fazla limonlu su içmenin zararlarından bir diğeri diüretik yani idrar söktürücü etkisidir. Limonların, C vitamini yani askorbik asit içeriği yüksektir. Bu besin maddesinin idrar söktürücü özelliği vardır, yani böbreklerde idrar üretimini artırır, bu da vücuttaki fazla sıvıların ve sodyumun daha hızlı atılması anlamına gelir.

Genellikle suya kattığınız limon suyu normal bir düzeydeyse bu şikayet görülmez ama eğer limonlu su içtikten sonra çok idrara çıkıyor ve bunun sonucunda vücudunuzun susuz kaldığını hissediyorsanız, karışımı daha az limonla yapmayı deneyebilirsiniz.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...