HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Ağız kokusu hangi hastalıkların habercisi

Düzenleyen:
Ağız kokusu hangi  hastalıkların habercisi
Ağız Kokusu , Haber

SAĞLIK Haberleri

Enfeksiyonlar, karaciğer ve böbrek yetmezliği, şeker hastalığı da ilk sinyallerini ağız kokusu ile veriyor.

Ziyneti Kocabıyık

Çoğunlukla diş çürükleri, diş eti hastalıklarına bağlanan ağız kokusunun, yaşla birlikte artış gösterdiğini belirten uzmanlar, kokunun aynı zamanda ciddi hastalıkların da belirtisi olduğunu vurguluyorlar. Yaşla birlikte ağızdaki tükürük akışının azalması ve kullanılan ilaçlar sebebiyle ağız kuruluğu hissedilmesinin kokuyu artırdığını söyleyen Liv Hospital Ağız ve Diş Sağlığı Uzmanı Dt. Samiye Çelik, ağız kokusunun üst solunum yolu enfeksiyonları, karaciğer ve böbrek yetmezliği, şeker hastalığı gibi birçok hastalığın habercisi olabileceğine dikkat çekiyor.
BOL BOL SU İÇİN
Ağız kokusunu engellemede ağız hijyenin önemine dikkat çeken Çelik “Dişlerin aralarında kalan yiyecekler, diş üzerindeki plaklar ağız kokusuna sebep olur. Ayrıca ağız bakımı kötü kişilerde uzun zaman iyi temizlenmeyen bölgelerde oluşan diş taşları, dişeti rahatsızlıkları, enfeksiyonlar ve çürükler ciddi ağız kokusu oluşturur. Rutin diş hekimi kontrollerinin yanı sıra ağız kokusunu önlemek için bol su tüketmek gerekir. Özellikle yaşlandıkça tükürük akışı azalır. Tükürüğün yıkayıcı etkisi azaldığı için bakteri üremesi ve ürünleri artar. Yaşlandıkça hastalıkların ve kullanılan ilaçların artması ağız kuruluğuna sebep olarak kokuyu arttırır. Çok su içmek onlarca diğer yaranın yanında dilin kurumasını da önleyerek ağızdaki tükürük salgısını artırır, kötü koku ile mücadelede önemli bir silah olur” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...