HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Oyuncağı yüzünden görüşünün yüzde 75'ini kaybetti

Düzenleyen: /
Oyuncağı yüzünden görüşünün yüzde 75'ini kaybetti
Görme Kaybı, Haber

SAĞLIK Haberleri

Uzmanlar uyarıyor! "Lazerler oyuncak değildir".

Avustralya'da gerçekleşen bir olaydan sonra optometristlerden özellikle çocuklu aileleri ilgilendiren bir uyarı geldi.Meslek hayatını Avustralya'da sürdüren optometrist Ben Armitage, gözlerindeki bir rahatsızlıktan dolayı kendisine başvuran 14 yaşındaki bir hastanın sıkıntısının kaynağına inince, birçok evde bulunan bu küçük "oyuncağın" hiç de masum olmadığını ortaya çıkardı. Çok kısa bir süre de olsa gözüne lazer tutan çocuk, görüşünün %75'ini kaybetti.

Bahsi geçen bölge, detaylı görüşünün sağlanmasında etkin rol oynadığı için olayın görme kaybına etkisi yüksek oranda oldu.Lazeri gözüne tuttuktan sonra hiçbir acı hissetmeyen; fakat görüşünü kademeli olarak yitiren küçük çocuğun şu anki görme kaybı %75 seviyesinde. Doktorlar tedavi ile bu seviyeyi çekebildikleri kadar aşağıya çekmeye çalışsalar da, küçük çocuğun gözleri asla eskisi gibi göremeyecek. 

Bir kamera objektifinden giren lazer ışığı, lensin ters açısı yüzünden temas ettiği noktayı yakıyor. Maalesef ki, lazerin etkilediği nokta küçük çocuğun okuma, araba kullanma gibi aktivitelerine de engel olacak.Uzmanlar özellikle uyarıyor: "Lazer oyuncak değil."

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...