HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Şekerleme dinç tutuyor

Düzenleyen: /
Şekerleme dinç tutuyor
Şekerleme, Haber

SAĞLIK Haberleri

Uykunun günlük hayatta enerji depolayarak güne daha dinç devam edebilmenin en önemli faktörlerinden biri olduğunu söyleyen Hisar Intercontinental Hospital Uyku Bozuklukları Merkezinden Prof. Dr. Serhat Fındık “Çeşitli sebeplerle gece iyi uyuyamamak günün ileriki saatlerinde hâlsizlik, yorgunluk, dalgınlık ve odaklanamama gibi hayat kalitesini bozan yol açar. '' dedi

Ziyneti Kocabıyık

Uykunun günlük hayatta enerji depolayarak güne daha dinç devam edebilmenin en önemli  faktörlerinden biri olduğunu söyleyen Hisar Intercontinental Hospital Uyku Bozuklukları Merkezinden Prof. Dr. Serhat Fındık “Çeşitli sebeplerle gece iyi uyuyamamak günün  ileriki saatlerinde hâlsizlik, yorgunluk, dalgınlık ve odaklanamama gibi hayat kalitesini bozan yol açar. Yatma zamanı belli olan, günlük süresi 6 saatten az  olmayan ancak 8 saati de aşmayan bir uyku düzeni kişilerin hayat kalitesini ciddi olarak artırır” dedi. Prof. Dr. Fındık “Ayrıca gün içinde özellikle öğlen saatlerinde yapılabiliyorsa “şekerleme” dediğimiz sadece 15 dakikalık bir uykunun sağlık üzerinde müspet etkisi olduğu çeşitli çalışmalarla ortaya kondu” diye ekledi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...