HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Günde 3 defa tansiyon ölçün

Düzenleyen: /
Günde 3 defa tansiyon ölçün
İlaç Kullanan, Hipertansiyon Hastası, Tansiyon, Haber

SAĞLIK Haberleri

İlaç kullanan hipertansiyon hastasısınız, sürekli ilaç kullanmak zorundasınız ama bir taraftan da oruç tutmayı çok istiyorsunuz.

Ziyneti Kocabıyık - Ramazan ayını sağlık problemleri yaşamadan atlatmak için yapılması gerekenleri Hastane Derindere Kardiyoloji Uzmanı Dr. Reyhan Kahraman Akman’dan öğrendik:
- Kan basıncınız 1-2 ilaçla kontrol edilebiliyorsa hekiminizle görüşüp kan basıncı kontrolü sağlandıktan sonra oruç tutabilirsiniz. 
- Tansiyonunuzu sabah-akşam düzenli olarak ölçün. 
- İftarda mümkün olduğunca az ve yavaş yemek yiyin. Gıdaları çok iyi çiğneyin. Hafif bir çorba ya da bir salata ile başlayıp bir süre ara verdikten sonra yemeğe devam edin.
- Tuzu günde 4 gramı (1 silme çay kaşığı tuz 2 gr), geçmeyecek şekilde ölçülü tüketin.
- Vücut ağırlığınıza göre 1,5-2 litresi su olacak şekilde ayran, soda, taze sıkılmış meyve suyu içebilirsiniz. 
- Fazla kahve ve demli çay içmeyin. 
- Sofranızda sosis, salam, sucuk, pastırma, turşu, tuzlu kraker ve bisküvi gibi tuzlu gıdalara yer vermeyin. Sebze, kurubaklagil ve protein ağırlıklı beslenin. 
- Şerbetli tatlılardan uzak durun. Sütlü ya da meyveli tatlıları haftada 2 defayı geçmeyecek şekilde tüketin. Börek ve kızartma türü gıdaları tüketmemeye çalışın.
- Mutlaka sahura kalkın. Günlük kalori miktarınızı sahur dâhil olmak üzere 3-4’e bölün.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...