Bel ağrısına çimentolu tedavi

Düzenleyen:
Bel ağrısına çimentolu tedavi

SAĞLIK Haberleri

Daha çok ileri yaşlarda ortaya çıkan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen omurga kırıkları şiddetli bel, göbek veya kalça ağrısıyla kendini belli ediyor.

Ziyneti Kocabıyık

Daha çok ileri yaşlarda ortaya çıkan ve günlük hayatı olumsuz etkileyen omurga kırıkları şiddetli bel, göbek veya kalça ağrısıyla kendini belli ediyor. Korse ve cerrahi tedavi yöntemlerinin yanında halk arasında çimento olarak tanımlanan dolgu yöntemiyle omurga kırıkları kısa sürede düzeltilebiliyor. Omurgada kırığa bağlı ağrının kadınlarda menopoz dönemi sonrası, erkeklerde ise 65 yaştan sonra daha fazla ortaya çıktığını söyleyen Memorial Hizmet Hastanesi Beyin Sinir ve Omurilik Cerrahisi uzmanı Opr. Dr. Ramazan Sarı “Ciddi bir kaza olmasa bile, basit bir düşme, lavaboda eğilerek yüz yıkama, koltuk itme, poşet taşımak veya otomobil tekerinin çukura girmesiyle yaşanan küçük bir sarsıntı bile omurgada kırık oluşturabilir” dedi.
FITIK AĞRISI İLE KARIŞMASIN
Omurga kırıklarının sıklıkla yüke fazla maruz kalan bel bölgesinde görüldüğüne dikkat çeken Dr. Sarı, omurgadaki minik kırıkların fıtık ağrısı ile karıştırıldığını belirterek “Fıtıklarda görülen vücudun sağ ve sol tarafına yayılan ağrılardan farklı olarak kırılan kemiğin bulunduğu bölgeye göre ağrılar oluşmaktadır. Kalça, göbeğe yayılan ağrılarla birlikte şiddetli bıçak batmasını andıran bel ağrısı omurga kırıklarının ortak belirtisidir” dedi. 
Halk arasında “çimento” olarak tanımlanan dolgu tedavileri ile başarılı sonuçların alındığını söyleyen Dr. Sarı “Bu işlemde ameliyathane şartlarında ve lokal anestezi altında gerçekleştirilen dolgu uygulamasında Polimetilmetakrilat maddesi kırılan kemiğe enjekte edilir” dedi.

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...