Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)

Düzenleyen:
Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)

SAĞLIK Haberleri

Kimimiz çok severiz kimimiz nefret ederiz, bazıları kokusuna bile katlanamaz, bazıları için ise sarımsağın kokusu oldukça davetkârdır. Peki sarımsak nelere iyi gelir, sarımsağın faydaları nelerdir? Diye merak ettiğiniz olduysa sizler için bu haberi derledik. İşte sarımsağın yararı...

Sarımsak nelere iyi gelir, sarımsak yemenin faydaları neler, çığ sarımsak yemek nelere iyi gelir? Diye bir çoğumuz merak emişizdir. Önce bir sarımsağı tanımak lazım, tüketiyoruz ama bir çok faydası var sonuçta peki sarımsağın yararşarı neler? Latince adı 'Allium Sativum' olan sarımsak, yüzyıllardan beri bütün dünyada hem sofraların vazgeçilmez bir yiyeceği olarak, hem de çeşitli hastalıklar için. Saçtan, tırnağa, gripten, kansere kadar daha nelere nelere faydası var. Kimimiz kosunu sevmeyiz, kimimiz tiksinir ağzımıza bile sürmeyiz ama belkide bir çoğumuz bu faydalarını bilmediğimiz için böyleyizdir. Sarımsakla ilgili merak ettiklerinizi sizler için bu haberde derledik. Sarımsak vitamin ve mineral açısından zengin, bağışıklık sistemini güçlendiren, kişiyi hastalıklardan koruyan sağlığa faydası saymakla bitmeyen harika bir besindir. 
Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)
Konuyla ilgili Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım'da hepimizi ilgilendirecek önemli açıklamalarda bulundu. Yıldırım, sarımsağın birçok faydası olduğunu ve yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığını söyledi.

Uzman Diyetisyen Şebnem Kandıralı Yıldırım, sarımsağın faydalarını şöyle sıraladı:

“1) Kanseri önler: Çalışmalar sarımsak yemenin göğüs kanseri riskini azaltmaya yardımcı olduğunu göstermiş. Çin populasyonunda yapılan bir çalışmada haftada 2 kez çiğ sarımsak yiyenlerin kansere yakalanma riskleri yarı yarıya azalmış.

2) Kan şekerini düşürür: Klinik bir çalışmada, Metformin ve sarımsak özü alan hastalarda tek başına metformin alanlara göre daha iyi bir glisemik kontrol sağlanmış. Ayrıca sarımsak alan grupta düşük trigliserid ve total kolesterol seviyeleri varmış.

3) Besin zehirlenmelerine karşı savaşır: Bilim adamları besin zehirlenmelerinde sıklıkla karşılaşılan Campylobacter jejuni bakterisine karşı geleneksel antibiyotiklerden ziyade sarımsağın yüz kat daha etkili olduğunu saptamışlardır.

4) Artiriti önler: Araştırmacılar allium sebzelerinden ( soğan , sarımsak , pırasa ) yüksek bir diyet tüketen kadınlarda kalça artiritinin görülme oranı daha az . Bu sebzelerde bulunan dialil disülfür denilen bileşik eklemlerde kıkırdak yıkımını engeller.”
Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)
Sarımsağı ezilmiş ve çiğ olarak tüketilmesi gerektiğini ifade eden Yıldırım, “Kuru veya toz sarımsak yerine sevilen yemeklerde taze olarak kullanın. Ezildiğinde hidrojen sülfit açığa çıkar bu da sağlıklı kan basıncı seviyelerini destekler ve kalp üzerinde sayısız olumlu etkisi vardır. Tadını seviyorsak pişmiş yemeklere koymak yerine çiğ tüketilebilir çünkü pişirme işlemi hidrojen sülfit oluşumunu engeller.
Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)
Kötü kokusundan ötürü çiğ yenmez bu diyorsanız; yapılan bir çalışmada sütle birlikte tüketiminin ağız kokusunu azalttığı bulunmuş” açıklamalarında bulundu.
Sarımsağın faydaları ne, sarımsak nelere iyi gelir? (Sarımsağın yararı)

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...