Makarna suyunu neden lavaboya dökmemelisiniz?

Düzenleyen:
Makarna suyunu neden lavaboya dökmemelisiniz?

SAĞLIK Haberleri

Makarna suyunu lavaboya döküyorsanız büyük hata ediyorsunuz çünkü İtalyanların o büyük sırlarının makarna suyunda saklı... İşte makarna suyundaki lezzetin sırrı...

Usta şefler gibi makarna yapmak istiyorsanız sakın bu hatayı yapmayın. Nişastalı bir besin olan makarna haşlandığında neredeyse tüm nişasta suya karışır. Suyun bulanıklaşmasının sebebi de budur.

Makarna haşlarken suyunu az kullanın. Yapışmasını önlemek için ise sık sık makarnayı karıştırın. Eğer makarnanızla aynı anda sosunuzu da pişiriyorsanız, makarna tenceresinden birkaç yemek kaşığı makarna suyunu direk sosunuza ekleyebilirsiniz.

Artan suyu soğumaya bırakın. Buzluğa koyup dondurabilir daha sonra makarna soslarında, salçanızda veya çorbalarınızda kullanabilirsiniz.

Bulanık makarna suyu ile İtalyan şefleri gibi ipek kıvamında soslar ve makarna yapabilirsiniz. Makarnanızdaki su, sosunuzdaki yağdan ayrıldığında tabağınızın kenarlarında kırmızı, sulu birikintiler meydana gelir.

 

Düzenleyen:  - SAĞLIK
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...