"Ataman teröristtir"

"Ataman teröristtir"

SPOR Haberleri

Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçında bir Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.

Sırbistan Başbakanı, İstanbul Konsolosu ve Kızılyıldız Başkanı sert açıklamalar yaptı. Ayrıca, Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.

nbsp;
"Ataman teröristtir"


Türk Havayolları Avrupa Ligi'nde dün akşam oynanan Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçı öncesinde çıkan olaylarda Marko İvkovic adlı Sırp taraftarın bıçaklanarak öldürülmesi tüm dünyada büyük yankı uyandırdı.
Başbakan Ahmet Davutoğlu, olay üzerine Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic'i telefonla arayarak, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Sırp Başbakan olayla ilgili ılımlı açıklamalar yaparken, Sırbistan'ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, özellikle Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman hakkında çok sert açıklamalar yaptı. nbsp;
Galatasaray Liv Hospital-Kızılyıldız maçında çıkan olaylara siyasilerin ve kulüplerin tepkileri şöyle:


nbsp;
"Ataman teröristtir"


BAŞBAKAN VUKIC: DAVUTOĞLU BENİ TELEFONLA ARADI
Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vucic, Galatasaray Liv Hospital maçında genç bir Sırp taraftarın hayatını kaybetmesinin ardından çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Aleksandar Vucic, Ahmet Davutoğlu'nun Marko İvkovic'in öldürülmesinin ardından kendisini telefonla arayarak başsağlığı dilediğini söylerken, Başbakan'ın failleri bulmak için her şeyi yapacağına dair söz verdiğini belirtti.
nbsp;
nbsp;
"Ataman teröristtir"


KONSOLOS MARKOVIC: ATAMAN TERÖRİSTTİR
Sırbistan'ın İstanbul Konsolosu Zoran Markovic, ülkesinin medyasına ağır ifadelerle dolu bir açıklama yaptı.
Olayı, "Türk holiganların, Sırp vatandaşlarına düzenlediği terörist saldırısı" şeklinde niteleyen Markovic, genç Ivkovic'in 5 saat boyunca kanamasının sürdüğünü, kan kaybından öldüğünü ve Türk doktorların büyük mücadele verdiğini belirtti.
Konsolos Markovic, "Galatasaray antrenörü, maçtan sonra diyor ki, bizim taraftarlarımız teröristmiş ve Türk taraftarları terörize etmiş. Ben de diyorum ki, o teröristtir ve bu sözümün arkasındayım" ifadelerini kullandı.
Zoran Markovic, "3 otobüs taraftar vardı ve polis eskortuyla Sırbistan'a döndüler. Yolda hiç durdurulmadılar ve Bulgaristan sınırına kadar hiç ara vermeden yol aldılar. Bu gerekli bir güvenlik prosedürüydü. İstanbul'daki trafik polislerinden, Sırbistan plakalı araçlara dikkat edilmesini de talep ettim" dedi.


BAKAN KILIÇ, SIRP MEVKİDAŞINA TELEFONLA ARADI
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Sırp taraftar Marko İvkoviç'in hayatını kaybetmesi nedeniyle Sırbistan Gençlik ve Spor Bakanı Vanja Udovicic'e başsağlığı diledi. Mevkidaşı Udovicic'i telefonla arayan Kılıç, Sırp taraftarın yaşamını yitirmesinden duyduğu üzüntüyü dile getirerek, başsağlığı dileğinde bulundu.


GALATASARAY KULÜBÜ: DERİN ÜZÜNTÜ İÇİNDEYİZ
Galatasaray Kulübü de olaylarla ilgili bir açıklama yaptı. Kulübün resmi sitesinde yer alan açıklamada, olayda Sırbistan vatandaşı Marko İvkoviç'in ölümünden duyulan derin üzüntü ifade edilerek, "Adli bir vaka olan bu olayın Galatasaray Kulübü ve taraftarlarıyla bir ilgisi olmadığı kanaatindeyiz. Sporun esas amacına gölge düşüren şiddetin, kimden ve ne şekilde gelirse gelsin kabul edilemez olduğunu bir kere daha vurgulayarak, spor sahalarında huzurun hakim olmasını diliyoruz" denildi.
nbsp;


KIZILYILDIZ BAŞKANI COVIC: ATAMAN'IN SÖZLERİ İĞRENÇ VE UTANÇ VERİCİ
Kızılyıldız Kulübü Başkanı Nebosa Covic olayla ilgili sert ifadeler kullandı. Covic, "Yaşananlar utanç verici. Maçlar insanlar ölsün diye oynanmaz. Polisin yaptıkları da utanç vericiydi. Polisin taraftarımıza gaz atması inanılır gibi değil. Sonrasında da karanlıkta Türk holiganlar bizim taraftarımızı bıçakladı'' ifadelerini kullandı.
Covic, Galatasaray Liv Hospital ile oynanan ilk karşılaşmada bu tip şeylerin yaşanmadığını da belirtirken, "Taraftarımız kulübün organizasyonu sonucu gitmedi. Ancak biz Kızılyıldız taraftarının İstanbul'da olduğunu öğrendiğimizde konsolosluğumuzla irtibata geçtik. Sürekli polis ve Galatasaray ile iletişim halindeydik. nbsp;Biz Galatasaray'ı Belgrad'da oldukça iyi ağırladık. Hiçbir problem de yaşanmadı" dedi.


SIRPLAR BÜYÜKELÇİMİZİ DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NA ÇAĞIRDI
Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Mehmet Kemal Bozay da, Sırbistan Dışişleri Bakanlığı'na çağrıldı.
Büyükelçi Bozay, Dışişleri Bakanlığındaki görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yaşanan olayın ardından meydana gelen gelişmeler hakkında yetkililere bilgi verdiğini söyledi.
Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve ilgili makamların konuyla ilgili çalıştıklarını yetkililere bildirdiğini söyleyen Bozay, Türk makamlarının cenazenin nakliyle ilgili tüm çalışmaları sürdürdüğünü de yetkililere ilettiğini ifade etti.
Büyükelçi Bozay, yaşananlardan dolayı büyük üzüntü duyduklarını belirterek, "Yetkililere olayla ilgili soruşturmanın devam ettiğini ve gelişmeler konusunda kendilerini bilgilendireceğini ilettim" diye konuştu.


EUROLEAGUE YÖNETİMİ: OLAY SORUŞTURULUYOR
Euroleague yönetimi, resmi sitesinden yaptığı açıklamayla Marko Ivkovic'in cinayetinin Türk otoriteler tarafından soruşturma altında olduğunu belirtti. Euroleague, her iki kulüpten ve Türk Emniyeti'nden olaya dair bilgileri istedi ve her türlü önlemin alınacağını belirtti.
Euroleague yönetimi, Sırp basketbol camiasına, kulübüne ve Ivkovic'in ailesine derin üzüntülerini iletti.
nbsp;


EUROLEAGUE CEO'SU JORDI BERTOMEU: "SPORUN RUHUNU HEDEF ALIYOR"
"Bu trajedi, direkt olarak sporun ruhunu hedef alıyor" diyerek açıklamasına başlayan Euroleague Başkanı ve CEO'su Jordi Bertomeu; "Şiddetin bizim oyunumuzda, salonlarda veya başka bir yerde herhangi bir yeri yok. Bu bizim düşüncelerimizin tam zıddıdır. Rakipler arasında saygı olmalı ve hepimizi benzer idealler bir araya getirir. Biz bu yüzden bu ligde oynuyoruz ve spor yapıyoruz. Bugün, bu ideallere tekrar odaklanmalıyız" ifadelerini kullandı.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...