Ergin Ataman: "Maksadımı aştım"

Ergin Ataman: "Maksadımı aştım"

SPOR Haberleri

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, Kızılyıldız maçından önce yaşanan olaylarla ilgili yeni bir açıklama yaptı.

Galatasaray Liv Hospital Başantrenörü Ergin Ataman, basketbol THY Avrupa Ligi'nde Kızılyıldız Telekom ile dün akşam oynadıkları maçtan önce çıkan olaylarda Sırp taraftar Marko Ivkovic'in hayatını kaybetmesiyle ilgili olarak, "Yaşanan olaylarla ilgili henüz yeterli bilgi sahibi olmadan söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir" açıklamasını yaptı.

Ataman, sarı-kırmızılı kulübün resmi internet sitesine yaptığı açıklamada, Sırp taraftarın ölümünden büyük üzüntü duyduğunu dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Yıllarını ulusal ve uluslararası düzeyde mücadele ederek ve başarılar kazanarak geçirmiş bir spor adamı olarak söyleyebilirim ki, kaldırdığım ve kaldıracağım hiçbir kupa bir insan canından daha değerli değildi, bundan sonra da olmayacak. Bu bağlamda dün yaşanan olaylarla ilgili henüz yeterli bilgi sahibi olmadan söylediğim sözler, kesinlikle maksadını aşan ve asla istemeyeceğim sonuçlar doğuran değerlendirmelerdir. Olayları, cinayetin nedeninden ve failinin kim olduğundan bağımsız olarak şiddetle kınadığımı ve bir daha asla böyle bir durumla karşılaşılmaması adına geliştirilecek her türlü işbirliği için bir spor adamı olarak elimden gelen desteği vereceğimi belirtmek isterim."

Kızılyıldız Telekom karşısında aldıkları kritik galibiyete asla sevinmediğini ve üzüntüyle anacağını belirten Ataman, şunları kaydetti:

"Bugün gelinen noktada sporun dostluk, adil rekabet ve işbirliği kavramlarından uzaklaşarak insan hayatına dahi kast edilebilen vahşi bir savaş ortamına dönüşmesi hepimizin eşit ölçüde sorumluluğudur. Ulusal veya yerel değil, küresel bir problemdir. Sporun etik ve ahlaki bir rekabet alanı olarak kalması ve gerginlik üreten bir vesile olmaktan uzaklaşması el birliği ile üstesinden gelmemiz gereken uluslararası bir durumdur."

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...