Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Platini ve Real Madrid arasında 'Altın Top' krizi

/ Kaynak: AA
Platini ve Real Madrid arasında 'Altın Top'  krizi

SPOR Haberleri  / AA

UEFA Başkanı Michel Platini'nin FIFA Altın Top Ödülü'nü Alman bir futbolcunun kazanması gerektiğine ilişkin ifadelerine tepki gösterildi.

FIFA Altın Top Ödülü'nü kimin kazanacağı, bu yıl da polemik konusu oldu. UEFA Başkanı Michel Platini'nin, ödülün son FIFA Dünya Şampiyonu Almanya'da forma giyen oyunculardan birisine verilmesi gerektiği yönündeki açıklamaları, Real Madrid cephesinde tepkilere yol açtı.
Kulüpten yapılan açıklamada, UEFA Başkanı Platini'nin futbol dünyasındaki konumu nedeniyle tarafsızlığını koruması gerektiği ve Altın Top Ödülü'nü kazanacak futbolculara ilişkin tercihini açıklamasının "şaşırtıcı" olduğu ifade edildi.
Ödülün kişisel başarıya göre verildiği vurgulanan açıklamada, "Altın Top Ödülü'nün prestijini sürdürmesi için katılımcıların seçiminde sadece profesyonel futbolcuların bireysel başarılarını hesaba katması gerektiğine inanıyoruz" değerlendirmesinde bulunuldu.
İspanyol kulübü, takımın yıldız oyuncusu Cristiano Ronaldo'nun ödülü kazanması gerektiğini öne sürerek, "Şüphesiz Ronaldo'nun bireysel olarak en iyi sezonunu geçirdiğine inanıyoruz. Şampiyonlar Ligi'nde kupaya ulaşmasının ve Altın Ayakkabı Ödülü'nü kazanmasının yanı sıra La Liga, Şampiyonlar Ligi ve Kral Kupası'nın en golcü futbolcusu oldu. Bu sezon ise 2 gol atarak takımına Avrupa Süper Kupası'nı kazandırdı ve ayrıca La Liga'da 12 hafta içinde 20 gol attı. Çok başarılı bir dönemden geçen Ronaldo, hiç olmadığı kadar Altın Top Ödülü'ne layıktır" ifadeleri kullanıldı.
"Altın Top'u" kimin kazanacağı sorusu, İspanya'da geçen yıl yine polemik konusu olmuş, ödülü alamaması halinde Cristiano Ronaldo'nun törene bile gitmeyeceği öne sürülmüştü. Barcelona'nın yıldızı Lionel Messi, Altın Top Ödülü'nü 2009 ile 2012 yılları arasında üst üste 4 kez kazanırken, Ronaldo ise 2008 ve 2013 yıllarında ödüle layık görülmüştü.
SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...