Manchester United zorlanmadı

Manchester United zorlanmadı

SPOR Haberleri

Premier Lig'de Manchester United, Leicester City'i ilk yarıda bulduğu gollerle devirdi

Premier Lig'in 23. hafta mücadelesinde Manchester United, Leicester City'yi konuk etti. Ev sahibi ekip ilk yarıda bulduğu gollerle rakibini 3-1 devirirken, maçın golleri Van Persie, Falcao, Morgan (k.k.) ve Wasilewski'den geldi.
Kırmızı Şeytanlar zayıf rakibi karşısında ilk yarıda bulduğu gollerle sonuca gitti ve haftayı ilk dört içerisinde tamamlamayı garantiledi.
Michael Carrick'in sakatlığına rağmen Ander Herrera ve Juan Mata gibi isimler yedek kulübesinde yer alırken, Van Gaal hücum ağırlıklı bir kadroyla sahaya çıktı. Radamel Falcao hücumda Robin van Persie ile gol aradı.
Maçın ilk yarısında hücumda çok zorlanan United, Leicester'ın hatasında golü bulduktan sonra hareketlendi ve devreyi rahat bir skorla önde tamamladı.
HATAYI AFFETMEDİLER
Maçın ilk önemli gol girişimi 23. dakikada geldi. Rooney'in geri pasında Schupp topu kapıp soldan ceza sahasına girdi fakat Valencia açısını iyi kapatınca Leicesterlı oyuncunun şutu farklı şekilde auta gitti. 24'te Luke Shaw'un sol kanattan ceza sahasına gönderdiği topa Van Persie sol ayağıyla gelişine vurdu fakat top yükseldi ve akabinde auta çıktı.
Dakikalar 27'yi gösterirken ev sahibi ekip golü buldu. Kramaric kaptığı topu takım arkadaşına bırakmak isterken yaşanan anlaşmazlıkta araya giren Blind ceza sahasına müthiş bir pas gönderdi, Van Persie ofsayt şüphesi altında sağ ayağıyla gelişine vurdu ve Man United'ı 1-0 öne geçiren golü attı.
Bu golün ardından Leicester'ın savunmadaki konsantrasyonu kayboldu ve Man United rakip ceza sahası çevresinde daha rahat top kullanmaya başladı.
32'de farkı ikiye çıkaran gol geldi. nbsp;Van Persie'nin pasında Di Maria soldan ceza sahasına girip şutunu yolladı, kaleciden seken topu Falcao iki savunma oyuncusunun varlığına rağmen tamamladı ve Manchester United 2-0'lık üstünlüğü yakaladı.
41. dakikada gelişen Man United hızlı hücumunda Falcao kontratakta topu Di Maria'ya aktardı, Arjantinli oyuncu sağdan ceza sahasına giren Falcao'yu yine bulmak istedi ama pas hızlı gidince Kolombiyalı yıldız açısını kaybetti.
44'te Old Trafford tamamen rahatladı. Rooney'in soldan kullandığı köşe atışına Blind yükselerek kafasıyla dokundu, akabinde Leicester savunmacısı Morgan topu kendi ağlarına yollayarak skoru 3-0 yaptı.
İlk yarı 3-0 Man United üstünlüğüyle tamamlandı.
ŞEREF SAYISI
Karşılaşmanın ikinci yarısında skor avantajını iyi kullanan Manchester United rahat bir galibiyete uzanmayı başardı. Leicester ise ilk yarıya nazaran daha iyi oynasa da farkı ikiye indirmekten ötesini gerçekleştiremedi.
50. dakikada gelişen ev sahibi atağında Januzaj sol kanatta rakibini eksilttikten sonra ceza sahasına girip yerden ortasını yaptı, Falcao'nun önünden geçen top kalecinin ellerinde kaldı. 52'de Sağ kanattan gelişen Leicester hücumunda ceza sahasına gönderilen topa Kramaric akrobatik bir vole vurmak isteyince top farklı şekilde auta çıktı.
57'de United adına büyük şans kaçtı. Rooney ceza sahasına girdikten sonra kaleciyle karşı karşıya şut açısı yakalamasına rağmen topu kale önündeki Falcao'ya çevirdi fakat top hızlı gidince Kolombiyalı yıldız açısını kaybetti.
61'de gelişen Leicester kontratağında uzun topta Ulloa, Rojo ile ikili mücadeleye girdikten sonra ceza sahasında yerde kaldı fakat hakem oralı olmadı. 67'de Jones'un geri pası kısa düşünce sol dip çizgiden topu yakalayan Nugent ortasını yapmak istedi fakat kalesini zamanında terk eden De Gea topu kontrol etmeyi başardı.
69. dakikada Leicester City kontratakta rakibini az adamla yakalamışken Nugent topu ceza sahasına aktarmak üzereyken Blind ayak koydu ve mutlak bir gol şansını önledi. Dakikalar 80'i gösterirken konuk ekip aradığı golü buldu.
Sağ kanattan gelişen Leicester hücumunda Cambiasso'nun pasında topu alan Albrighton dip çizgiden ortasını yaptı, Wasilewski'nin kafasında top filelerle buluştu ve skor 3-1 oldu.
Konuk ekibin kalan dakikalardaki çabası sonuç vermedi ve Manchester United karşılaşmadan 3-1'lik skorla galip ayrıldı.
UNITED GELENEĞİ BOZMADI
Manchester United rakibine karşı oynadığı son 10 resmi maçtaki sekizinci galibiyetine imza attı.
Kırmızı Şeytanlar bu sonucun ardından puanını 43'e yükselterek haftayı ilk dört içerisinde tamamlamayı garantiledi.
Van Gaal'in ekibi son beş Premier Lig maçındaki ikinci galibiyetine imza attı.
Sahadan mağlubiyetle ayrılan Leicester City 17 puanla ligin dibine demir attı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...