Liverpool'u eleyen Beşiktaş, Ligde Balıkesir'e takıldı

Liverpool'u eleyen Beşiktaş, Ligde Balıkesir'e takıldı

SPOR Haberleri

Perşembe günü Avrupa Ligi'nde İngiliz devini saf dışı bırakan yorgun Kartal, Ankara'da lig sonuncusu Balıkesir karşısında 1 puanı zor kurtardı.

HÜSEYİN EROĞUL

Hafta içinde Liverpool'u Avrupa'da eleyen Beşiktaş, derede boğuldu: 2-2. Zafer sarhoşu Beşiktaş, başkentteki mücadeleye yine hızlı başladı. Olcay ve Gökhan'la çaprazdan Balıkesir kalesini yoklayan siyah-beyazlılarda kısa süre sonra Liverpool maçının yorgunluğu baş gösterdi. 13. dakikada Cenk Gönen, Gökhan Ünal'ın şutunda topu çıkartırken, Balıkesirspor 2 dakika sonra Zec'le tehlikeli oldu. Beşiktaş'ın bitkinliğinden yararlanmaya çalışan Balıkesir hızlı hücumlarla pozisyon kovalarken 17'de Gökhan Töre'nin şutu kaleci Vukovic'in ellerinde kaldı. Vites yükseltmeye başlayan siyah-beyazlı ekip, Opare'nin soldan çizgiye inip dışarı çıkardığı topta 19'da Atiba'yla tehlikeli oldu ancak Vukovic son anda topu kornere çeldi. Gökhan Töre'nin ileri taşıdığı Beşiktaş, Balıkesir ceza sahasında daha fazla kendini göstermeye başladı ve 34. dakikada Aykut'un elle müdahalesi penaltıyı getirdi. 35'te topun başına geçen Demba Ba klasik vuruşunu yaptı: 1-0.

Töre'nin büyük hatası

İkinci yarıya Balıkesirspor istekli başladı. Kanatlardan bindirme yapmaya çalışan kırmızı-beyazlılar, yanlış pas tercihleriyle birçok fırsatı başlamadan bitirirken 50. dakikada skoru eşitledi. Pedro'nun uzaklaştıramadığı topa Eray ceza sahası dışından sert vurdu, Ersan'dan seken topu Zec boş kaleye yuvarladı: 1-1. Golün ardından baskısını arttıran Beşiktaş, 3 dakika sonra Opare'yle yeniden öne geçti. Demba Ba'nın pasıyla soldan çizgiye inen Ganalı, rakibinden sıyrılıp dar açıdan fileleri havalandırdı: 2-1. Galibiyetten emin olan Beşiktaş, Tolgay, Kerim ve Mustafa Pektemek'i oyuna aldı ve maçın bütün gidişatı değişti. 83. dakikada Gökhan Töre rakibini ceza sahası içinde düşürünce Balıkesir, Vargas'ın penaltısıyla skoru yeniden eşitledi: 2-2. Temposunu arttıran kırmızı-beyazlılarda Beşiktaş'a zor anlar yaşatmaya başladı. Son adam olan Sercan'ı ceza sahası girişinde düşüren Franco kırmızı kartla oyundan atılırken, Balıkesirspor serbest vuruşta direğe takılınca mücadele 2-2 sona erdi. nbsp;

Ba: Basit goller yedik

Beşiktaş'ın gol makinesi Demba Ba dün ligde 14. golünü attı. Şampiyonlar Ligi'nde 3, UEFA Avrupa Ligi'nde 5, Ziraat Türkiye Kupası'nda 1 golü bulunan Senegalli yıldız maçı değerlendirirken, "Basit goller yedik. Liverpool maçının yorgunluğu dakikalar ilerledikçe belli oldu. Maçtan önce yaptığımız konuşmada, hiçbir maçın gayret göstermeden kazanılmayacağını birbirimize söyledik, bunları biliyorduk ancak konuştuklarımızı yapamadık" dedi.



BİLİC HAYAL KIRIKLIĞI YAŞADIKLARINI SÖYLEDİ VE EKLEDİ:

Yine de mutluyuz


Beşiktaş'ın Hırvat hocası, "Liverpool maçında çok yıprandık. Balıkesirspor kazanabilirdi. Şanslıydık..." dedi

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic maçın ardından Balıkesirspor karşısında hayal kırıklığı yaşadıklarını ifade ederken, "Bu maçla ilgili ciddi endişelerim vardı. 3 gün önce oynadığımız Liverpool maçında fiziki olarak yorulduk. Kötü oynadık ancak buna rağmen de 2 kez öne geçtik ama bir türlü skoru koruyamadık. Balıkesirspor 2-2'yi bulduktan sonra kazanabilirdi de. 1 puan aldığımız için şanslıyız ve tırnak içerisinde mutluyuz" açıklaması yaptı. Hırvat hoca, "Takımda gereğinden fazla bir coşku yoktu. Tüm oyuncularımız zihinsel olarak yıpranmışlardı. Oyuna zihinsel ve fiziksel olarak hazırlandığımızda Avrupa'da neler yapabileceğimizi gösterdik. Ama bu enerjiden yoksun kaldığımızda her takıma karşı zorlu yaşayabiliriz" şeklinde konuştu. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...