Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Ada'da haftanın karlısı Liverpool

/ Kaynak: AA
Ada'da haftanın karlısı Liverpool

SPOR Haberleri  / AA

İngiltere Premier Lig'de UEFA Avrupa Ligi'nde Beşiktaş'a elenen Liverpool, sahasında Manchester City'yi 2-1 mağlup etti

UEFA Avrupa Ligi ikinci tur rövanş maçında perşembe günü deplasmanda Beşiktaş ile karşılaşan ve penaltı atışlarıyla elenen Liverpool, sahasında Manchester City'yi ağırladı. Sakatlıkları nedeniyle Beşiktaş'a karşı forma giyemeyen Henderson ve Coutinho ile 4 maçlık cezası sona eren Markovic, Manchester City karşısında ilk onbirde sahaya çıktı.


Maçın 11. dakikasında ceza alanı önünde topla buluşan Henderson, muhteşem bir şutla takımını 1-0 öne geçirdi. 25. dakikada Agüero'nun dört Liverpoollu futbolcunun arasından verdiği pasla ceza alanında hareketlenen Dzeko, kaleci Mignolet'nin yanından topu ağlara gönderdi ve ilk yarı 1-1 berabere tamamlandı.


Manchester ekibine karşı ligde sahasındaki son yenilgisini 2003 yılında alan Liverpool, 75. dakikada Coutinho'nun şık golüyle yeniden öne geçti. Anfield Road'da oynadığı son 7 maçta kaybetmeyen Liverpool, kalan dakikalarda skoru korudu ve sahadan 2-1'lik galibiyetle ayrıldı.


Tottenham ile oynayacağı kupa finali nedeniyle bu hafta ligde maçı olmayan Chelsea, en yakın takipçisi Manchester City ile arasındaki puan farkını 8'e çıkarma şansı yakaladı.


Şampiyonlar Ligi ikinci tur maçında çarşamba günü sahasında Monaco'ya yenilen Arsenal, ligde Everton'ı iki golle geçti. İlk yarıyı Fransız forveti Giroud'nun attığı golle 1-0 önde kapatan Londra ekibi, Rosicky'nin golüyle rakibini 2-0 mağlup etti. Evsahibi ekibin ikinci golünde asisti Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil yaptı.


Manchester United, sahasında ağırladığı Sunderland'i Rooney'nin 66 ve 84. dakikalarda attığı gollerle 2-0 mağlup etti. Konuk ekipte Brown 64. dakikada kırmızı kart gördü. Rooney, aralık ayındaki Newcastle United maçından sonra ilk kez ligde rakip fileleri havalandırdı.


Son iki haftada West Ham United ve Liverpool karşısında 5 puan kaybeden Southampton, West Bromwich deplasmanından da eli boş döndü. Evsahibi ekip, 2. dakikada Berahino'nun attığı golle Southampton'ı 1-0 yendi.


Gol krallığı
Ligde gol krallığı yarışında Chelseali Diego Costa ve Manchester Cityli Sergio Agüero, 17'şer golle ilk sırada yer alıyor. Bu futbolcuları 14 golle Charlie Austin (Queens Park Rangers) ve Harry Kane (Tottenham Hotspur), 12 golle Alexis Sanchez (Arsenal), 11 golle de Papiss Cisse (Newcastle United) ve Saido Berahino (West Bromwich Albion) izliyor.


Premier Lig'de bu hafta oynanan maçlarda alınan sonuçlar ve gelecek haftanın programı şöyle:


Arsenal-Everton: 2-0


Liverpool-Manchester City: 2-1


Burnley-Swansea City: 0-1


Manchester United-Sunderland: 2-0


Newcastle United-Aston Villa: 1-0


Stoke City-Hull City: 1-0


West Bromwich Albion-Southampton: 1-0


West Ham United-Crystal Palace: 1-3


28. hafta


3 Mart Salı: Aston Villa-West Bromwich, Hull-Sunderland, Southampton-Crystal Palace


4 Mart Çarşamba: Manchester City-Leicester, Newcastle-Manchester United, QPR-Arsenal, Stoke-Everton, Tottenham-Swansea, West Ham-Chelsea, Liverpool-Burnley.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...