Naz Aydemir Avrupa voleybol tarihine geçmeye hazırlanıyor

Naz Aydemir Avrupa voleybol tarihine geçmeye hazırlanıyor

SPOR Haberleri

VakıfBank'ın yıldız oyuncusu Polonya'da düzenlenecek CEV DenizBank Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four'unda iki rekora birden imza atacak

Voleybolda 4-5 Nisan tarihlerinde Polonya'da düzenlenecek CEV DenizBank Bayanlar Şampiyonlar Ligi Final Four için geri sayım sürerken, VakıfBank'ın milli pasörü Naz Aydemir Akyol için bu organizasyon bambaşka bir anlam ifade ediyor. VakıfBank'ın yıldız oyuncusu, Polonya'nın Szczecin şehrinde düzenlenecek CEV Bayanlar Avrupa Şampiyonlar Ligi Final Four'unda iki rekora birden imza atacak. Milli voleybolcu, bu kupanın tarihinde 'Final Four'da hem en fazla oynayan, hem de bunu üst üste 7. kez başaran ilk ve tek' oyuncu olacak.
Henüz 25 yaşında
25 yaşındaki başarılı oyuncu, 2008-09 sezonunda Eczacıbaşı Zentiva ile 4. oldu. 2009-10'da Fenerbahçe ile 2., 2010-11'de yine Fenerbahçe ile 3., 2011-12 sezonunda ise Fenerbahçe ile Avrupa Şampiyonluğu yaşadı. Naz Aydemir Akyol, 2012-13'te VakıfBank ile Avrupa Şampiyonluğu kazandıktan sonra 2012-13 sezonunda yine VakıfBank ile bu kez 2.lik sevinci yaşamayı başardı. CEV Bayanlar Şampiyonlar Ligi Final Four'unda VakıfBank'ın yanı sıra, Eczacıbaşı VitrA, Polonya'dan Chemik Police ve İtalya'dan Unendo Yamamay takımları mücadele edecek.
TÜRKİYE'NİNGURURU
Milli pasör Naz Aydemir başarılarla dolu kariyerine kırılması güç iki rekor daha katmaya hazırlanıyor. nbsp;



Üç temsilcimiz finalde

Voleybolda Avrupa kupalarında yer alan 12 Türk takımından 3'ü finale yükselme başarısı gösterdi. Bayanlarda Eczacıbaşı VitrA ve VakıfBank, CEV DenizBank Şampiyonlar Ligi dörtlü finaline yükselmeyi başardı. Challenge Kupası'nda ise erkeklerde Galatasaray FXTCR ve Maliye Milli Piyango, bayanlarda ise İlbank elenirken, Bursa Büyükşehir Belediyesi bayanlarda finale yükselmeyi başardı. Türk temsilcisi, 8 Nisan Çarşamba günü, final ilk maçında deplasmanda Belarus'un Uralochka NTMK Ekaterinburg takımıyla karşı karşıya gelecek. nbsp;


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...