Menajerlikte yeni dönem

Menajerlikte yeni dönem

SPOR Haberleri

FIFA, 14 yıllık menajer lisanslama sistemini sona erdiriyor.

Dünyada gerçekleşen futbolcu transferlerinin yüzde 75'inin lisanssız menajerler vasıtasıyla yapıldığını açıklayan FIFA, 14 yıllık menajer lisanslama sistemini sona erdiriyor. 2014 Mart'ta duyurulan Aracılarla Çalışma Yönetmeliği ile artık oyuncu temsilciliği yapmak isteyen kişiler yerel federasyonlara sezon başında başvurup onay alacaklar. Bu sayede FIFA ve yerel federasyonlar lisanslı olsun ya da olmasın tüm menajerler üstünde yetki sahibi olacak. Daha önceki sistemde takımlar, oyuncular, federasyonlar ve lisanssız menajerler arasında yaşanan problemlerde FIFA ile ulusal federasyonlar sportif ya da maddi bir yaptırımda bulunamıyorlardı.
Avrupa futbolunun patronu UEFA, menajerlik sistemindeki aksaklıkların giderilmesi amacıyla Avrupa Komisyonu'na şikayette bulunduğunu açıkladı. UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino, "Mevcut menajerlik sistemi, futbolcuları yatırım fonu veya diğer tüzel varlıklar haline getiren, bir tür modern köleliktir" dedi. Bunun kabul edilemez olduğunu belirten Infantino, "Futbolcuların ekonomik haklarının kulüpler haricindeki 3. şahıslar tarafından sahiplenilmesine imkan tanıyan sistemin araştırılması ve yasallığının sorgulanması amacıyla FIFPro ile ortaklaşa olarak Avrupa Komisyonu'na şikayet başvurusunda bulunduk" ifadesini kullandı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...