51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi

SPOR Haberleri

8 gün süren toplam bin 258 kilometrelik zorlu yarışı Lampre-Merida'nın Hırvat sporcusu kazandı

Cahit EROĞUL
Alanya'dan start alan ve toplam uzunluğu bin 258 kilometre olan 51. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, Lampre-Merida takımının Hırvat sporcusu Kristijan Durasek'in zaferiyle İstanbul'da sona erdi. 8 etaptan oluşan ve 21 profesyonel takım ile 168 bisikletçinin katıldığı zorlu yarışta İstanbul-İstanbul etabını ise 2 saat 45 dakika 3 saniyelik derece ile Caja Rural takımından Luis Mas Bonet kazandı. Turda 3 etap kazanan Etixx Ouick Step Takımı'nın Büyük Britanyalı bisikletçisi Mark Cavendish, favori olduğu etapta finiş çizgisini ikinci sırada görürken, podyumda üçüncülük basamağına Bonet ile aynı takımdan Carlob Barbero Cuesta çıktı. Yarışın son 1 kilometresinde inanılmaz bir efor sarf eden Mas Bonet, Cavendish'i geçmeyi başardı. Turun genel klasman birinciliğini elde eden Durasek'in, hiç etap kazanamadan bu başarıyı elde etmesi dikkati çekti. nbsp;Hırvat sporcu finişin ardından gözyaşlarını tutamadı. nbsp;
190 ülkede canlı yayınlandı
BisikletçilerAlanya'dan Antalya, Kemer, Elmalı, Fethiye, Marmaris, Muğla, Pamukkale, Denizli, Selçuk, İzmir ve İstanbul güzergahlarını geçti. Sporcular, gittikleri her yerde yoğun ilgiyle karşılaştı. 165 sporcunun 145'i turu tamamlarken, Türkiye'nin tanıtımına büyük katkı sağlayan organizasyon, Sultanahmet Meydanı'nda son buldu. Ulusal ve uluslararası televizyon kanallarından yayınlanan organizasyon, 190 ülkede ekranlara taşındı. Canlı yayınlarla Türkiye'nin doğal güzelliklerini dünyaya tanıtan tur, ülke turizmine katkı sağlayan en önemli vitrin olmaya devam etti.

51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi

Cavendish'e yeşil mayoyu Cumhurbaşkanı Erdoğan verdi


CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN:
Bisikleti sevdirmeliyiz
İstanbul etabı sonunda kazananlara madalyalarını takan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sporcuları tebrik etti. Başarılı bir organizasyona imza attıklarını belirten Erdoğan, "Daha önce de söylediğim gibi Türkiye'ye bisikleti sevdirmek, bisiklet sporunu sevdirmek en önemli hedefimiz olacaktır. Bunu ilkokuldan itibaren geliştirmemiz gerekiyor. İnanıyorum ki bu konuda Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile bisiklet üretimi yapan firmalarımız bu konuda her türlü desteği verecektir" dedi.
Ali ÇELİK


Takım şampiyonu Caja Rural nbsp;
Turun genel klasman birincisi Mas Bonet'nin takımı Caja Rural-Suguros takım klasmanında şampiyonu oldu. Takımlar sıralamasında UnitedHealthcare Pro Cycling Team ikinci, Wanty - Groupe Gobert takımı üçüncü oldu. Klasman birinciliğinde Mas Bone'nin en büyük rakibi olan Davide Rebellin bitime 30 kilometre kala talihsiz bir kaza geçirip yarışa devam edemedi. nbsp;



ANTALYA İLE YENİŞEMEDİ
Kayseri erteledi
Süper Lig'e çıkmak için artık gün sayan Kayserispor, PTT 1. Lig şampiyonluğunu matematiksel olarak ilan etmeyi erteledi. Sahasında A.Antalyaspor'u ağırlayan sarı-kırmızılılar stadı hınca hınç dolduran taraftarlarına galibiyet hediye edemedi. Maçta baştan sona üstün oynayan Kayserispor Bobo, Okay ve Berkay ile fırsatlar yakalasa da bunları gole çeviremedi. Kayserispor önümüzdeki hafta Elazığ deplasmanına gidecek.
Olcay DÜZGÜN - Kayseri (İHA)


51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi
51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi


51. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu İstanbul etabıyla sona erdi


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...