Türkiye Gazetesi E-Gazete Gazete Aboneliği
Türkiye Gazetesi
Arama
SON DAKİKA YAZARLAR BİZİM SAYFA GÜNDEM POLİTİKA EKONOMİ DÜNYA SPOR YAŞAM RESMİ İLANLAR HABER JET İzle
Türkiye Gazetesi
Türkiye Gazetesi
E-Gazete Abonelik
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
© 2025 İhlas Gazetecilik A.Ş.
Tüm Hakları Saklıdır.
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Bildirin
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
  1. Haberler
  2. Spor
  3. Haluk Ulusoy TFF Başkanlığı'na resmen aday
Spor

Haluk Ulusoy TFF Başkanlığı'na resmen aday

Son Güncelleme: 17 Haziran, 2015 - 21:45
Whatsapp İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Haluk Ulusoy TFF Başkanlığı'na resmen aday
Fotoğraf BaşlığıHaluk Ulusoy TFF Baskanligi'na resmen aday

TFF eski başkanı Haluk Ulusoy, federasyonun seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa resmen aday olduğunu açıkladı.

Kaydet
a- | +A
Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) eski başkanı Haluk Ulusoy, federasyonun seçimli olağan genel kurulunda başkanlığa resmen aday olduğunu açıkladı.


Ulusoy, Türkiye Spor Yazarları Derneği'nin (TSYD) Levent'teki sosyal tesislerinde gerçekleştirdiği basın toplantısında yaptığı açıklamada, TFF'nin mevcut başkanı Yıldırım Demirören'in açıklamalarını eleştirerek, "Dün '240 imza ile destek aldık' diyenler, bugün bize destek olanlara her türlü baskı uyguluyorlar. Bizi 60 imzanın altına çekmek için neden tüm değerleri ayaklar altına alıyorlar. Cevap belli, çünkü imza açık, oy gizli" dedi.


Türkiye adına geçmişte büyük gururlar, sevinçler yaşattıklarını kaydeden Ulusoy, "Biraz önce başkan adaylığı için TFF'ye resmi müracaatımı yaptım. Tek aday olamazlarsa, uyguladıkları baskının faturası çıkacaktır. Bu söylediklerim yanlış ise "yanlış" desinler. Doğruysa, kesinlikle öyle, futbol ailesine baskı yapmayı, siyaseti ve devleti kişisel hırslarına alet etme çabasını derhal bıraksınlar" şeklinde konuştu.


Demokrasiye ve futbolun özerkliğine saygı göstermeyenlerin, futbol ailesinden saygı göremeyeceklerini belirterek Haluk Ulusoy, "Bu ülkede size rağmen korkmayan, sinmeyen çok futbol aşığı var. Bu kişiler, anti demokratik uygulamaları her yerde dile getiriyor. Genel kurul salonunda çift imza, geçerli imza tiyatroları kurmaya kalkışmayın. Futbol ailesini Türk toplumu önünde daha fazla rezil etmeye, küçük düşürmeye devam etmeyin. Ailemden ayrı tutmadığım futbol ailesini daha fazla üzmeyin. Genel kurulda olmayan fair-play sahada hiç olmaz unutmayın" ifadelerini kullandı.


Projelerini açıkladı


TFF başkanı seçilmesi halinde uygulamaya koyacağı projeleri de açıklayan Ulusoy, "Ayak oyunlarını bir yana bırakalım da ayakla oynanan biricik aşkımız futbol hakkında Türk futbolu için neler yapacağız, onları paylaşalım. Mali disiplin hem kulüplerin hem de federasyonun geleceği açısından olmazsa olmaz. Mevcut federasyon kulüplere, "Ayağınızı yorganınıza göre uzatın", "Başınızın çaresine bakın" diyerek işin içinden sıyrılacağını zannediyor. O iş o kadar kolay değil. Haluk Ulusoy başkanlığındaki TFF, bu yolu kulüplerle beraber yürüyecek" değerlendirmesinde bulundu.


Federasyon kurullarının, son dönemde federasyonu bile gölgede bırakan kararlara imza attığını vurgulayan Ulusoy, "Yetkin, tarafsızlığı ve kişiliği herkes tarafından kabul gören ve takdir edilen bağımsız isimlerden oluşan kurullar tesis edeceğiz. Federasyon olarak kurullara, kulüpler kadar uzak olacağız. Bir yanlış varsa, kulüplerin hakkını aramak adına gerekeni yapacağız. İlk ve son önemli işimiz, Türk futbolunda adalet duygusunu yeniden tesis etmek olacak" diye konuştu.


Haluk Ulusoy, ulusal ve uluslararası alanda bilgi birikimine ve iyi kadrolara sahip olduklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:


"Çok kısa sürede mevzuatı sorun olmaktan çıkartıp, yeniden çözüm kaynağı haline getireceğiz. Passolig yüzünden tribünler boşaldı. Sorunlar azaldı mı? Hayır. Mevcut başkan tribün olaylarının yüzde 90 oranında düştüğünü söylüyor, düştüyse tribün olaylarından kaynaklanan 22 milyon lira cezayı kulüplere niye kestiniz? Bu federasyonun tutmayı başardığı tek bütçe kalemi, cezalar. Cezayı kulübe değil, suçu işleyene vereceğiz. Tribün olaylarından cezayı minimum seviyeye indireceğiz. Hiç kimseye futbol üzerinden haksız kazanç sağlatmayacağız. Ayrıca kulüp başkanlarını ve yöneticilerini futboldan soğutacak cezalara da karşıyız. Cezalar adil ve makul olacak."


"Futbolda da hedef ilk 10 olacaktır"


"Geçmişte devletimizi mahcup etmedik, yarın da etmeyeceğiz" diyen Ulusoy, sözlerini şöyle sürdürdü:


"FIFA'nın yeni uygulamaya koyduğu transfer yasağına 209 üye ülkeden 4 takım seçildi. İkisi bizden, Mersin İdmanyurdu ve Bucaspor. TFF ne yaptı? Hiçbir şey.TFF özerk bir yapıdır. Bizim işimiz de gücümüz de futbol. Nasıl ki, ekonomide hedefimiz dünyanın en büyük 10 ülkesinden biri olmaksa, futbolda da hedef ilk 10 ülke içinde yer almaktır. Faroe Adaları ile aynı torbada yer almayı bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Kendilerini başarılı addedenler, FIFA sıralamasına muhtemelen tersten bakıyor."


Spor Toto 2. ve 3. Lig maçlarını hafta içi oynatacaklarını ve bu maçları yayınlamaya çalışacaklarını anlatan Ulusoy, "(Yabancı oyuncu sayısını kademeli olarak düşürüyoruz) dediler. Tam hedefe ulaştıklarında kuralı değiştirdiler. Şimdi 'yabancı sayısı serbest' diyorlar. Bu program niye uygulandı? 3 yıl boyunca talepler neden bu sebeple reddedildi, belli değil" diye konuştu.


Haluk Ulusoy, mevcut federasyonun çok katı "borçsuzluk" kuralı getirdiğini kaydederek, "Futbolcu almak için hiç borcunuz olmamalı. Kaç kulüp borçsuz? Ya bundan habersizler, ya da serbestlik ifadeleri samimi değil. Üstelik 14 yabancıya imza attırmak için 6 milyon lira altyapı fonu ödemeniz gerekiyor. Transfer döneminde bunu kaç kulüp ödeyebilir. Kulüpler yabancı oyuncu sayısının serbest kalmasını istiyorsa, samimi bir şekilde bunu onlarla birlikte sağlayacağız" ifadelerini kullandı.


"TFF Akademisi"ni hayata geçireceklerini dile getiren Ulusoy, "3. Lig'de mücadele eden 54 kulübe ayırım yapmaksızın, 600 bin lira ödeme yapacağız. Ayrıca deplasman masrafları için 150 bin lira yol gideri vereceğiz. Kulüplere mesafeye göre ek ödeme yapacağız. Her bir 2. Lig kulübüne de 700 bin lira ve 150 bin lira yol gideri ödemesi yapılacak" şeklinde konuştu.


Haluk Ulusoy, göreve seçilmeleri halinde federasyonun herkesin kolay ulaşabileceği bir yere taşınacağını belirterek, "Riva, milli takımlarımızın ve kulüplerimizin hizmetinde olacaktır. Eğitim için kullanılacak, atıl durmayacaktır. Tek bir arzumuz var, Türk futbolunu huzur ve kardeşlik çerçevesinde ileriye taşıyacak ailemize hizmet etmek" değerlendirmesinde bulundu.


Kulüpler Birliği Vakfı yorumu


Haluk Ulusoy, Kulüpler Birliği Vakfı'nın, TFF'nin seçimli olağan genel kurulu öncesi aldığı kararın hoş olmadığını vurgulayarak, "Kulüpler Birliği Vakfı'nın tavrı hoş değil. '14 kulübün desteği var' deniyor, ama kulüpler buna mecbur bırakılıyor. Son müracaat tarihi 18 Haziran olan bir TFF seçimi öncesi kimlerin aday olacağını beklemeden acele bir şekilde ortaya çıkıp, toplantı yapıp, kulüpleri toplayıp, kimi destekleyeceğini sormaları, baskıları da göz önünde bulundurarak cevap almaları yakışık değil. Yarına kadar belki aramızdan bir arkadaş daha müracaat edecek. Kulüpler Birliği Vakfı'nın yaptığı toplantı, son derece çirkin ve etik değil" diye konuştu.
Editör: TÜRKİYE GAZETESİ
Whatsapp İkon Facebook İkon Bağlantıyı Kopyala
Paylaş
Paylaş
Facebook Facebook X X WhatsApp WhatsApp LinkedIn LinkedIn Next Sosyal Next Sosyal Bağlantıyı Kopyala Bağlantıyı Kopyala
Yayın Tarihi | 17 Haziran, 2015 - 21:45
Haberle İlgili Daha Fazlası
Spor
Bizi Takip Edin Bizi Takip Edin
X ikonu Facebook ikonu LinkedIn ikonu Next Sosyal Google Haberler ikonu
YORUMLAR
Yorum   0 yorum
ÇOK OKUNANLAR
  • 1
    TOKİ Batman kura sonuçları isim listesi belli oldu! 500 bin konut kura sorgulaması nereden, nasıl yapılır?
    TOKİ Batman kura sonuçları isim listesi belli oldu...
    Kaydet
  • 2
    Bağ-Kur ve GSS prim borcu olanlara müjde! 2026 sonuna kadar uzatıldı
    Bağ-Kur ve GSS prim borcu olanlara müjde! 2026 son...
    Kaydet
  • 3
    BES yatırımcısı için 5 uyarı! Yüzde 20 katkı payının ardından…
    BES yatırımcısı için 5 uyarı!
    Kaydet
  • 4
    En düşük emekli aylığına zam hazırlığı! Kritik toplantı gerçekleştirildi
    En düşük emekli aylığına zam hazırlığı!
    Kaydet
  • 5
    Borsa İstanbul’da manipülasyon operasyonu! Çok sayıda gözaltı var
    Borsa İstanbul’da manipülasyon operasyonu!
    Kaydet
YAZARLAR
  • Mehmet Emin Uluç
    Mehmet Emin Uluç Musaba’yla gelen final
    Kaydet
  • Cem Küçük
    Cem Küçük Sosyal konuttaki muazzam başarı
    Kaydet
  • Atilla Yayla
    Atilla Yayla Trump’ın ABD’si, Venezuela ve dünya...
    Kaydet
  • İsa Karakaş
    İsa Karakaş Emekli maaşlarında "adalet" için tek yol 2000 sonrası intibak
    Kaydet
  • Meryem Aybike Sinan
    Meryem Aybike Sinan Büyük devletlerin yeni ‘kölelik’ metotları!
    Kaydet
Bize Haber Verin

Editör masasıyla bilgi ve materyal paylaşmak için tıklayın

GÖZDEN KAÇMASIN
  • Nestlé zehirlenme riski nedeniyle Türkiye’deki bebek mamalarını toplatıyor: İşte riskli ürünler ve parti numaraları
    Nestlé zehirlenme riski nedeniyle Türkiye’deki bebek mamalarını toplatıyor: İşte riskli ürünler ve parti numaraları
    Kaydet
  • Erdek'teki sır perdesi aralanıyor mu? Gölette cansız bedeni bulunan Elif Kumal'ın son görüntüleri!
    Erdek'teki sır perdesi aralanıyor mu? Gölette cansız bedeni bulunan Elif Kumal'ın son görüntüleri!
    Kaydet
  • Beslenmesi yasak olan yılanla yakalandı
    Beslenmesi yasak olan yılanla yakalandı
    Kaydet
  • Anadolu Efes'in EuroLeague'deki kötü gidişatı sürdü
    Anadolu Efes'in EuroLeague'deki kötü gidişatı sürdü
    Kaydet
  • Ozan Akbaba'dan dev anlaşma! Servet kazanacak
    Ozan Akbaba'dan dev anlaşma! Servet kazanacak
    Kaydet
ÖNE ÇIKANLAR
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞINDAN KAT KARŞILIĞI İNŞAAT YAPIM İŞİ İHALESİ İLANI
ÜSKÜDAR BELEDİYE BAŞKANLIĞI
Kaydet
İmamoğlu suç örgütü davasında yeni karar! Bazı sanıkların adli kontrol tedbirleri kaldırıldı
İmamoğlu suç örgütü davasında yeni karar!
Kaydet
'Domuz etli kavurma' iddiasının ardındaki gerçek ortaya çıktı! Valilikten açıklama geldi
'Domuz etli kavurma' iddiasının ardındaki gerçek ortaya çıktı
Kaydet
SONRAKİ HABER
Türkiye Gazetesi
Google Haberler E-GAZETE ABONE OL GİRİŞ
Gündem
  • Politika
  • Eğitim
Ekonomi
  • Borsa
  • Altın
  • Döviz
  • Hisse Senedi
  • Kripto Para
  • Emlak
  • T-Otomobil
  • Turizm
Spor
  • Futbol
  • Puan Durumu
  • Fikstür
  • Şampiyonlar Ligi
  • Avrupa Ligi
  • Basketbol
Dünya
  • Orta Doğu
  • Avrupa
  • Amerika
  • Afrika
  • İsrail-Gazze
Yaşam
  • Sağlık
  • Hava Durumu
  • Yemek
  • Seyahat
  • Aktüel
Kültür-Sanat
  • Sinema
  • Arkeoloji
  • Kitap
  • Tarih
Bizim Sayfa
  • Namaz Vakitleri
  • Sesli Yayınlar
Yazarlar
  • Bugünün Yazarları
  • Tüm Yazarlar
Diğer Kategoriler
  • Magazin
  • Teknoloji
  • Resmî Ilanlar
  • Haberler
  • Video Galeri
  • Foto Haber
Kurumsal
  • Hakkımızda
  • İletişim
  • Künye
  • Gazete Aboneliği
  • Danışma Telefonları
  • Yasal
  • Reklam Ver
Uygulamalar Türkiye Gazetesi App Store Türkiye Gazetesi Google Play
Takip Edin Favori mecralarınızda haber
akışımıza ulaşın
X Facebook LinkedIn YouTube Instagram TikTok Next Sosyal
Haber Verin Editör masamıza bilgi ve materyal
göndermek için tıklayın
Let me Know
Kaçırmayın Ücretsiz üye olun, gündemi
şekillendiren gelişmeleri önce siz duyun
© 2025 İhlas Medya Grubu. Tüm Hakları Saklıdır
Son Dakika Site Haritası RSS KVKK Aydınlatma Metni Gizlilik Politikası Çerez Politikası