Premier Lig takımları dünya turunda

Premier Lig takımları dünya turunda

SPOR Haberleri

Son yıllarda sezon öncesi kamp programlarını Asya ve Amerika kıtalarına kaydıran Premier Lig takımları bu yıl rekora hazırlanıyor.

Liverpool sezon öncesinde neredeyse Dünya'nın çevresinde bir tur atacak kadar yol kat edecek. İngiltere'nin köklü takımlarından Liverpool'un sezon öncesi kamp programı belli oldu. Kırmızılar Liverpool'dan başlayarak sırasıyla Bangkok (Tayland), Adelaide, Brisbane (Avustralya) ve Kuala Lumpur (Malezya) ve Helsinki'ye (Finlandiya) gidip daha sonra Liverpool'a dönecek. Takım toplamda 34 bin 992 kilometrelik uçak seyahati yapacak. Araştırmalar Dünya'nın çevresinde bir turun 40 bin 75 kilometre olduğunu gösteriyor. Liverpool rekoru kırmasa da oldukça yaklaşacağı kesin.



Sadece Liverpool değil, diğer dev Premier Lig ekipleri de sezon öncesinde uzun yol kat edecek. Manchester City de Liverpool'dan aşağı kalmayarak sezn öncesi kampını yapacağı Avustralya'nın Gold Coast kenti için 33 bin 983 kilometrelik yolculuğu göze aldı. Arsenal, 21 bin 758, Manchester United 17 bin 643, Chelsea ise sezon öncesinde 16 bin 196 kilometrelik yolculuk yapacak. Tüm bu mesafeler uç uca eklenince 124 bin 572 kilometre eder ki bu da 5 Premier Lig takımının ekiplerinin Dünya'yı 3 kereden daha fazla dolaşacak kadar mesafe kat edecekleri anlamına geliyor.


eurosport

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...