Trabzon topukladı

Trabzon topukladı

SPOR Haberleri

Bordo-mavililer Erkan Zengin'in şık topuk golüyle sonuca gitti. Yeni transfer Mbia oynadığı futbolla parmak ısırttı.

Ömer Çetin Engin
Hayal kırıklığıyla geçen bir sezonun ardından beyaz bir sayfa açmak isteyen Trabzon için bu sezon lig en büyük hedef. Daha geçen sezonun sonunda Ersun Yanal ve yönetici odaklı açıklamalarla Avrupa gündemden çıkarılmıştı. Zaten öyle de oldu. Mbia, N'Doye, Okay, Cavanda başta olmak üzere yeni isimler kadroya katıldı. Şota dümene geçti. Ama ligin ilk maçına çıkan Karadeniz ekibinin dün ilk yarıda ne oynadığı belli değildi. Mbia dışında üretken tek ayak görülmedi Bursa önünde. Aksine 8 önemli oyuncusu giden Timsah etkili girdi maça. Medjani-Yumlu tandemli bordo-mavili defans araya öyle acemice adam kaçırdı ki ilk yarıda gol yemediği için şanslıydı ev sahibi. 11'de Advincula direği dövdü. 3. bölgede bir türlü zengin atak varyasyonları üretemeyen Trabzon'dan doğal olarak gollük pozisyon beklemek hayaldi. On sekiz içi oyuncusu Cardozo boş yere top bekledi durdu. 37'de Mbia ceza alanı dışından iyi vurdu, kaleci Mert golü önledi. Koca 45'te ev sahibi adına tek tehlike buydu. Son dakikada Sercan'ın kaçırdığı golle ilk yarı başladığı gibi bitti.
Trabzon topukladı

N'Doye girdi böyle oldu
Gürcü hoca doğru teşhisler yaptı. İkinci yarı başında Cardozo-Medjani yerine N'Doye-Aykut takviyeleri yaptı. N'Doye bir güzel pas istasyonu oldu. Mbia, Özer, Erkan Zengin sürekli tek topla gördü Senegalli'yi. Trabzon topu önde tutmaya başlayınca 3. bölge zenginliği arttı. Sağlam hocanın N'Doye'ye gelen toplara çözüm bulamaması şaşırtıcıydı. Hareketlenen bordo-mavililer sağlı-sollu yüklendi. 67'deki altı pas içi karambolünde Erkan Zengin topukla ağları havalandırdı: 1-0. Sahanın yıldızı Mbia 87'de getirdi-şutladı, az farkla üstten aut oldu. Trabzon'da Mbia, Cavanda, hazır olmamasına rağmen futbol zekasıyla N'Doye 'transferde tam isabet' dedirtti. Bordo-mavililer lige hayli moralli başladı.
14-30
Maçın ilk 45 dakikasında sahada kalan Cardozo 14 kez topla buluştu. Dame N'Doye ise aynı sürede 30 defa topla buluştu.

Trabzon topukladı
Stresi nihayet bitti

Trabzonspor'a geldiğinden beri bekleneni veremeyen, hatta takımdan gönderilmesi konuşulan Erkan Zengin stresle dolu aylar sonrasında nihayet rahatladı. Dün attığı golle yaşadığı büyük moral bozukluğunu üzerinden atan Erkan sevinciyle de bunu belli etti. Erkan Trabzonspor forması altında ilk lig golünü kaydetti.
Güzel bir başlangıç


Trabzonspor'da Şota Arveladze, bordo-mavili takımın başında ilk lig maçına çıktı ve yüzü güldü. "Sezonu güzel açtık. Önemli olan zor maçları kazanmak. Üç puan aldığımız için çok mutluyuz. 4-5 net pozisyon bulduk. 2. golü atmamız lazımdı" diyen Gürcü çalıştırıcı, "Özellikle seyircilerimize teşekkür etmek istiyorum. Onların bugün gösterdiği destek, bana 20 yıl daha verdi" sözlerini kullandı. Medjani-Özer tartışmasına sert çıkan Şota, "Hesap sahada sorulmaz. Zaten ben oradayım, o zaman bana ihtiyaç yok. O gerginlikten dolayı Medjani'yi içeride bıraktım" şeklinde tepki gösterdi. nbsp;



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...