Haydi Guliyev

Haydi Guliyev

SPOR Haberleri

Dün yarı finalde ilk 8 arasına giren atletimiz 15.55'teki final yarışında Usain Bolt ve Justin Gatlin gibi devlerle madalya mücadelesi verecek

15. Dünya Atletizm Şampiyonası'nda erkekler 200 metrede Türkiye'yi temsil eden Ramil Guliyev, adını finale yazdırdı. Elemelerin en hızlı ismi Türk atlet Ramil Guliyev, 20.10'luk derecesiyle ilk 8 atlet arasına girmeyi başardı ve finalde koşmaya hak kazandı. Yarı finalde Ramil Guliyev ile aynı seride koşan 200 metre dünya, olimpiyat şampiyonu ve dünya rekortmeni Jamaikalı Usain Bolt da 19.95 ile finale kaldı. 100 metre finalinde saniyenin 100'de biri farkla Bolt'a geçilen, 19.57 ile yılın en iyi derecesinin sahibi ABD'li Justin Gatlin de 19.87 saniyeyle final biletini alan bir başka isim oldu. Erkekler 200 metre finali bugün 15.55'te başlayacak.
Bir final de Ali Kaya'dan
Şampiyonanın 5 bin metre elemelerinde yarışan milli sporcumuz Ali Kaya da finale çıkarak kafileyi sevindirdi. Türkiye adına yarışan Kenya asıllı Ali Kaya, 13.21.46'lık derecesiyle en hızlı 10 isim arasına girerek cumartesi günü koşulacak finale katılmaya hak kazandı. Kadınlar çekiç atmada Türkiye'yi temsil eden Kıvılcım Kaya ise 67,98 metrelik derecesiyle ilk 12'nin dışında kaldı ve final şansını kaybetti.


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...