Kevin Grosskreutz krizi çözüldü

Kevin Grosskreutz krizi çözüldü

SPOR Haberleri

Galatasaray'ın, transferin son gününde İstanbul'a getirdiği Kevin Grosskreutz, 1.5 milyon euro bonservis bedeli ile Dortmund'dan transfer edildi.

Galatasaray'ın transferin son gününde İstanbul'a getirdiği Kevin Grosskreutz, dün resmen sarı-kırmızılı renklere bağlandı. Lisans işlemlerinde yaşanan aksaklık nedeniyle 'Galatasaray-Borussia Dortmund-TFF-FIFA' dörtgeninde yaşanan belirsizlik giderildi. Galatasaray Spor Kulübü, dün akşam saatlerinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) bir bildiri geçerek transferin detaylarını açıkladı. KAP'a gönderilen açıklamada, "Profesyonel futbolcu Kevin Grosskreutz ve kulübü Borussia Dortmund ile oyuncunun transferi konusunda anlaşmaya varılmıştır. Buna göre, oyuncunun eski kulübüne 1 milyon 500 bin euro tutarında bonservis ücreti ödenecektir" denildi. KAP'A gönderilen açıklamada ayrıca Galatasaray'ın 2015-2016 sezonunda Şampiyonlar Ligi'nde gruplara katılmaya hak kazanması halinde Borussia Dortmund kulübüne bir kereye mahsus olmak üzere 250 bin euro daha ödeneceği belirtildi. 27 yaşındaki orta saha oyuncusunun üç yıl boyunca sarı-kırmızılı kulüpten alacağı rakamlar ise 2015-2016 sezonu için 1 milyon 850 bin euro ve 20 bin euro maç başı, 2016- 2017 ve 2017-2018 sezonları için 1 milyon 500'er bin euro ve 20 bin euro maç başı ücret olarak belirlendi. Böylece Grosskerutz'un transferinde bir sorun kalmadı. Alman yıldız, hem Süper Lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde G.Saray formasını giyebilecek.


Transferde neden sorun çıkmıştı?
Galatasaray, Grosskreutz'un işlemlerini önceki gün 23.55'de tamamlayıp TFF'ye gönderdikten sonra, işlemi FIFA'ya da 00.00'dan önce iletti. Ancak FIFA'nın sistemindeki tıkanıklık yüzünden gönderilen belgelerin 00.00.48'de "Transfer Eşleştirme Sistemi"ne ulaştığı kaydedildi. Böylece takvimde 1 Eylül görünürken FIFA'nın Grosskreutz'un transferine onay vermediği bildirildi. Ancak Galatasaray Kulübü'nün transferi KAP'a bildirmesi, UEFA'nın ve TFF'nin Alman yıldızı Galatasaray'ın kadrosunda göstermesi bir sorun bulunmadığını ortaya koydu.


DORTMUND KENDİNİ SAVUNDU
Borussia Dortmund, transferde yaşanan sorunla ilgili yayınladığı açıklamada, "Kulübümüz transferin gerçekleşmesi için gerekli tüm hamleleri, zamanında ve uygun bir şekilde, FIFA TMS aracılığı ile gerçekleştirmiştir. FIFA'nın vereceği karar transferin gidişatını belirleyecektir" ifadelerini kullandı.


UEFA'NIN SİTESİNDE YER ALDI
Alman futbolcunun lisansı sürüncemeye girerken, UEFA'nın resmi internet sitesinde Kevin Grosskreutz'un takımı Galatasaray olarak gözüküyor. Ayrıca Türkiye Futbol Federasyonu'nun sitesinde de 27 yaşındaki futbolcunun kaydı girildi.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...