Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Arda Turan büyük çalım yedi!

Arda Turan büyük çalım yedi!

SPOR Haberleri

MCI Management Fonu, Arda'nın da ortakları arasında yer aldığı lidyana.com'u satın almaktan son anda vazgeçti.

Atletico Madrid'den, 41 milyon Euro bonservis bedeli ile Barcelona'ya transfer olarak İspanya'da sezonun en pahalı transferine imza atan milli futbolcu Arda Turan, iş hayatında Polonyalı fondan fena çalım yedi!
Ortakları arasında Arda Turan'ın yanı sıra tanınmış işadamlarının da olduğu e-ticaret sektöründe faaliyet gösteren Lidyana.com'a bir süredir talip olan ve satın alma konusunda oldukça iştahlı olduğu söylenen Polonyalı fon MCI'ın, Türkiye'deki gelişmeleri gerekçe göstererek bu yatırımdan son anda vazgeçtiği öğrenildi. MCI Management'ın, IŞİD ve PKK ile yapılan savaş nedeniyle olası terör saldırıları, Türk Lirası'nda son dönemde yaşanan hızlı değer kaybı ve hükümet belirsizliği nedeniyle uzun süredir satın almak için inceledikleri bu yatırımdan vazgeçme kararı aldıklarını bildirdiği öğrenildi.


“RUSYA'DA BENZER SORUNU YAŞADIK”
Habertürk'ün haberine göre; Bahsi geçen bu gelişmelerin şirketi geliştirme ve daha sonra satma konusunda ciddi risk yarattığını belirten Polonyalı fon yönetiminin, TL'deki değer kaybının lidyana.com'un işlerini direkt etkilediğini ve bu tip belirsizlik dönemlerinde insanların ilk olarak lüks harcamalardan vazgeçtiğini söylediği kaydedildi. MCI Management'ın, her ne kadar iyi büyüme oranları yakalasalar da benzer bir sorunu geçen yıl Rusya'daki yatırımda yaşadıklarını belirterek Ruble'deki aşırı değer kaybı nedeniyle bu ülkedeki yatırımlarında ciddi sıkıntılar yaşadıklarından örnek verdikleri öğrenildi.


473 MİLYON $ YATIRIMI BULUNUYOR
MCI Management 473 milyon dolarlık fon büyüklüğü ile Doğu Avrupa ülkeleri, Almanya, Avusturya ve Türkiye'de internet sektörüne yatırım yapıyor. 1999 yılında kurulan fonun Türkiye'de Index Grup'ta yatırımı bulunuyor. Halka açık olan MCI'ın borsadaki piyasa değeri yaklaşık 212 milyon dolar.


DAHA ÖNCE ÜÇ KEZ ORTAK ALDI
Lidyana.com'un ortakları arasında Arda Turan'ın yanı sıra CEO'su Hakan Baş, Sina Afra, Saffet Ulusoy, İsmet Öztanık gibi iş dünyasından isimler ve sonradan hisse alan Alman Burda Grubu ile Rus Ru-net bulunuyor. Kurulduğu günden bu yana üç kez yatırım alan Lidyana'nın yüzde 23'ünü 6 milyon dolara Alman Burda Grubu, yüzde 15'ini 3 milyon dolara RuNet ve yüzde 2'lik payı da girişimcilik platformu Endeavor almıştı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...