Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Sebastien Ogier 3. kez Dünya Ralli şampiyonu oldu

/ Kaynak: AA
Sebastien Ogier 3. kez Dünya Ralli şampiyonu oldu

SPOR Haberleri  / AA

WRC Avustralya'da düzenlenen 10. ayağını ilk sırada tamamlayan Volkswagen takımının pilotu Sebastien Ogier, üst üste 3. kez şampiyonluğunu ilan etti.

Avustralya'nın New South Wales eyaletinde düzenlenen 311,36 kilometre  uzunluğundaki 17 etaptan oluşan mücadeleyi, 2.59.16.4'lük derecesiyle ilk sırada  bitiren Ogier, sezonun bitimine 3 yarış kala şampiyonluğunu garantiledi.  
Kariyerinin 31. ralli zaferine ulaşan Ogier'i 12.3 saniye geriden  takip eden Finlandiyalı takım arkadaşı Jari-Matti Latvala 2'nci, liderin 20.3  saniye arkasında kalan Büyük Britanyalı Kris Meeke ise 3. oldu.  
Yarış sonunda puanını 214'e yükselten 31 yaşındaki Ogier, pilotlar  klasmanındaki en yakın takipçisi Latvala'ya 101 puan fark atarak, zafere ulaştı.  
Ogier, yarışın ardından yaptığı açıklamada, "Harika bir sezon geçirdim  ve elimden gelenin en iyisini yaptım. Hata yapmadan, birçok kez iyi performans  sergileyerek yine bu noktaya geldim. Gerçekten zorlu bir etaptı, yine de  kazanmayı başardık. Üçüncü kez şampiyonluğa ulaşmak harika" ifadelerini kullandı. 
Bu sonuçla Fransız Ogier, şampiyonada 9 kez zirveye ulaşan vatandaşı  Sebastien Loeb, 4 şampiyonluğu bulunan Finli pilotlar Juha Kankkunen ve Tommi  Makinen'in ardından en başarılı pilot konumuna geldi.  
Dünya Ralli Şampiyonası'nın 11. ayağı, 1-4 Ekim tarihlerinde Fransa'da  gerçekleştirilecek. Avustralya Rallisi'nin ardından pilotlar klasmanının ilk 5 sırası  şöyle oluştu: 
   
Pilotlar klasmanı 
1. Sebastien Ogier - 235 puan 
2. Jari-Matti Latvala - 134 puan
3. Andreas Mikkelsen - 111 puan
4. Mads Ostberg - 90 puan
5. Thierry Neuville - 86 puan

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...