Milliler'in hedefi hala Rio

Milliler'in hedefi hala Rio

SPOR Haberleri

Milliler, Avrupa Şampiyonası'ndan elense de olimpiyat hedefi hala sürüyor.

Avrupa Şampiyonası'na ilk 7 hedefiyle başlayan ve olimpiyat elemeleri vizesini almayı hedefleyen A Milli Basketbol Takımımız, Fransa'ya çeyrek finale kalamadan elense de Rio umudu sürüyor... FIBA, Avrupa Başkanı Turgay Demirel'in uzun süredir gündemde tuttuğu ve kabul edilmesi için ısrarcı olduğu yeni bir sistem hazırladı. Buna göre; elemelere katılma hakkı kazanan 18 takım dışında, elemelere ev sahipliği yapacak ülkelerin de olimpiyat vizesi için yarışmasını kararlaştırıldı. Demirel'in bu durum için çok uğraştığı, ancak Avrupa Şampiyonası öncesinde Millilerin konsantrasyonunu bozmamak adına açıklama yapmadığı öğrenildi. Olimpiyat elemelerine ev sahipliği için aday ülkeler, geçmiş yıllarda sadece eleme hakkı kazananlar arasından seçilecek. Yani Avrupa Şampiyonası'nda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 24 ülke, ev sahipliği için başvuruda bulunabilecek. Kasım ayında bu konu hakkında toplanacak olan FIBA tarafından açıklanacak elemelerin ev sahipleri arasına Türkiye de girebilecek. FIBA'nın ev sahipliklerinden birisini Türkiye'ye vermesi durumunda A Milli Takım, gelecek yıl Brezilya'da düzenlenecek Rio Olimpiyatları'nda yer alacak 12 takım arasına girebilmek için mücadelesini sürdürecek. 


İTALYA GÜLE OYNAYA...
EuroBasket 2015'e dört ikinci tur karşılaşması ile devam edildi... Grup aşamasında Milli takımımızın devirdiği İtalya, İsrail'i 30 sayı farkla 82-52 mağlup ederek çeyrek final biletini cebine koydu. 27 sayı ile parkenin en skorer ismi olan Gentile, Gök Mavilerin galibiyetinin mimarı oldu. İtalya'nın yarı final yolundaki rakibi ise, Gürcistan'ı 85-81 mağlup eden Litvanya oldu.


VESELY TEK BAŞINA...
EuroBasket 2015'te dünün en büyük sürprizini Çek Cumhuriyeti yaptı... Hırvatistan'ı 80-59 yenen Çek Cumhuriyeti, Finlandiya'yı 94-81 mağlup eden Sırbistan ile çeyrek finalde buluştu. 20 sayı-13 ribaunt ile double-double yapan Fenerbahçe forması giyen Jan Vesely, Çek Cumhuriyeti'nin kahramanı oldu. Çeyrek finalde yarın İspanya-Yunanistan ve Fransa-Letonya, çarşamba günü ise Sırbistan-Çek Cumhuriyeti ve İtalya-Litvanya maçları oynanacak.


Kaynak: Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...