Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

FIFPro'dan bonservis hamlesi

FIFPro'dan bonservis hamlesi

SPOR Haberleri

Avrupa Komisyonu'na dava açmaya hazırlanan Dünya Futbolcular Birliği FIFPro, futbolcuların bedava takım değiştirmesini isteyecek

Dünya Futbolcular Birliği FIFPro, mevcut transfer sistemini toptan değiştirecek, tarihi taleplerle Brüksel'deki Avrupa Komisyonu nezdinde dava açacağını açıkladı.
 
Eğer açılan bu kritik dava başarıya ulaşırsa 65 farklı ülkeden 65 bin oyuncuyu temsil eden FIFPro, bonservis ve kiralama bedeli kavramının tarihe karışacağını ve hem kulüplerin hem de futbolcuların gelir artışı sağlayacağını savundu.
 
FIFPro Genel Sekreteri Theo van Seggelen, bu dava sonucunun futbol dünyasında 1995'teki Bosman davası kadar büyük bir değişiklik yaratacağına inanıyor.
 
'Kimse zarar etmeyecek'
 
Van Seggelen, "Yeni sistemde en iyi oyuncular yine en iyi kulüplerde olacak. Yapılan kontratlarda iki taraf da belli bir süre ayrılamayacak ancak örneğin 2-3 senelik kısıtlı dönemin ardından futbolcular kontratlarını satın alarak kulüplerinden ayrılabilecek. Bu yöntem büyük kulüplere zarar vermediği gibi küçük kulüplerin de işine gelecek. Zarar edenler aracılar ve menajerler olacak" dedi.Kaynak:Sabah

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...