Trabzonspor'a Osmanlı tokadı!

Trabzonspor'a Osmanlı tokadı!

SPOR Haberleri

Spor Toto Süper Lig'in 6. haftasında Osmanlıspor, ilk yarının sonunda 10 kişi kaldığı maçta Trabzonspor'u 3-1 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 6. hafta mücadelesinde Trabzonspor, deplasmanda Osmanlıspor ile karşılaştı. Osmanlı Stadı'nda oynanan mücadeleyi ev sahibi ekip 3-1'lik skorla kazandı.

Ankara ekibine galibiyeti getiren goller, 42. dakikada Gabriel Torje'nin harika frikik vuruşu, 66. dakikada Erdal Kılıçarslan ve 70. dakikada Serdar'ın güzel aşırtması ile geldi. Trabzon'un tek sayısını ise 85. dakikada Marko Marin kaydetti. Osmanlı'da Musa Çağıran, 1-0 önde oldukları, ilk yarının son dakikasında maçın hakemi Deniz Ateş Bitnel'e yaptığı müdahale nedeniyle kırmızı kart ile oyun dışında kaldı.

Bu skorun ardından Osmanlıspor puanını 11 yaparken, geçtiğimiz hafta Galatasaray karşısında sezonun ilk yenilgisini alan Trabzonspor ise 10 puanda kaldı.

Süper Lig'in 7. haftasında Osmanlıspor deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacakken, Trabzonspor ise evinde Torku Konyaspor'u konuk edecek.

ŞOTA'DAN KADROYA AYAR

Trabzonspor, geçen haftaya göre kadrosunda 4 değişiklik yaptı. Bordo-mavililerde sakatlıkları bulunan Okay Yokuşlu, Kevin Constant, Jose Bosingwa, Sefa Yılmaz, Alexandru Bourceanu ve Deniz Yılmaz, Ankara'ya getirilmedi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, ligde geçen hafta sahalarında oynadıkları Galatasaray maçına göre ilk 11'de 4 değişikliğe gitti. Gürcü teknik adam, sakatlıkları bulunan Constant ve Okay Yokuşlu'yu kadroya almazken, Özer Hurmacı ve N'Doye'yi ise kulübede oturttu. Bordo-mavililerde Alper Uludağ, Yusuf Erdoğan, Mehmet Ekici ve Cardozo, Osmanlıspor karşısında forma giydi.

Karşılaşmayı yaklaşık bin civarında Trabzonspor taraftarı da kale arkası tribününden takip etti. Taraftarlar, "Yönetim uyuma taraftarın dışarda" şeklinde tezahürat yaparak, stat dışında maça girmek için bekleyen bordo-mavili futbolseverlerin tribüne alınmasını istedi.

OSMANLI'DA ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Osmanlıspor Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay, geçen hafta oynadıkları Mersin İdmanyurdu maçındaki ilk 11'de zorunlu olarak tek değişiklik yaptı.

Akçay, sakatlığı bulunan Polonyalı stoper Lukasz'ın yerine Soro'ya kadroda yer verdi. Sakatlığı geçen Bilal Aziz Özer, tedavisi süren Aminu Umar ve Lukasz Szukala, maç kadrosunda yer bulamadı. Sezon başından bu yana sakatlığı bulunan ancak Trabzonspor maçı öncesinde iyileşen Tisdell ise ilk kez bir lig maçında maç kadrosuna alındı.

Osmanlıspor taraftarları ise maraton tribünün bir bölümünden başkent ekibine destek oldu.

TOP AĞLARA GİTTİ AMA...

Mücadelenin ilk dakikalarında iki takım da rakibini tartarken, Osmanlıspor hücum bölgesine hızlı paslarla çıkmaya başladı. Ev sahibi 10. dakikada ağları bulmayı başardı, ancak ofsayt gerekçesiyle gol gereksiz sayıldı.

Mbia'nın orta alanda kısa düşen pasında Musa araya girip savunma arkasına koşu yapan Ndiaye ve Webo'ya ara pası gönderdi. Webo, karşı karşıya pozisyonda topu ağlara gönderdi ama ofsayt bayrağı kalktı.

WEBO KENARA GELDİ

Osmanlıspor'da Pierre Webo, 22. dakikada bir sakatlık geçirdi ve yapılan tedavinin ardındna düzelemeyince kenara geldi. Kamerunlu golcünün yerine 25. dakikada Serdar oyuna dahil oldu.

Değişikliğin hemen ardından, 26. dakikada Osmanlıspor gole yaklaştı. Musa, sağ iç koridordan çalımlarla sağ kanada doğru gidip ortasını yaptı. Serdar'ın yakın mesafeden zor pozisyonda kafa vuruşunda top auta gitti.

TORJE FRİKİKTEN KÖŞEYİ BULDU

Mücadelenin 40. dakikasında Osmanlıspor, Trabzonspor karşısında üstünlüğü ele geçirdi.

Etkili gelişen Osmanlıspor atağında Torje'nin pasında topla buluşan Ndiaye, ceza yayının hemen önünde Mbia'nın darbesiyle yerde kaldı ve karar serbest vuruş. Kaleyi tam karşıdan gören yerden kullanılan frikikte, Torje yaptığı güzel vuruş ile ağları buldu ve Osmanlıspor 1-0'ı yakaladı.

10 KİŞİYLE FARK ARTTI

İkinci yarının başında da, Trabzonspor 10 kişilik rakibine üstünlük kuramadı. Osmanlıspor sahaya iyi yayılarak rakibine pozisyon yakalama şansı vermedi ve farkı da artırdı.

66. dakikada ceza alanı yayı üzerinde topla buluşan Gabriel Torje rakiplerinin arasından geçerek ceza alanına giriş yaptı. Torje'nin sağ çaprazdan arka direğe gönderdiği yerden pasına, Erdal Kılıçaslan tek bir dokunuş yatı ve topu ağlarla buluşturdu. Bu golle durum 2-0 oldu.

SERDAR'DAN HARİKA AŞIRTMA

Trabzonspor'da dakikalar geçtikçe şok da büyüdü. 10 kişilik Osmanlı, Serdar'ın harika aşırtmasıyla farkı 3'e çıkardı.

70. dakikada hızlı gelişen Osmanlıspor atağında Gabriel Torje, rakip ceza alanı girişinde takım arkadaşı Serdar Deliktaş'ı topla buluşturdu. Ceza alanı içinde sol çaprazda topla buluşan Serdar Deliktaş, akıl dolu bir vuruşla kaleci Onur Kıvrak'ın üzerinden topu aşırtarak ağlarla buluşturdu.

MARIN TRABZON'DAKİ İLK GOLÜNÜ ATTI

Trabzonspor'un yeni transferi Marko Marin, mücadelenin 85. dakikasında farkı 2'ye indiren golü kaydetti ve bordo-mavili forma ile ilk resmi golünü atmış oldu.

Erkan Zengin'in sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasına Oscar Cardozo iyi yükseldi ve takım arkadaşı Marko Marin'in önüne topu indirdi. Marin, top yere inmeden sağ ayağıyla düzgün bir vuruş yaparak topu ağlarla buluşturdu ve skor 3-1'e geldi.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmadı ve mücadele Osmanlıspor'un 3-1'lik üstünlüğü ile sona erdi.
sporx

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...