Aslan golcüleriyle Arena'da siftah yaptı!

/ Kaynak: AA
Aslan golcüleriyle Arena'da siftah yaptı!

SPOR Haberleri  / AA

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor'u deplasmanda deviren sarı kırmızılılar, Arena'daki ilk galibiyetini Gaziantepspor karşısında aldı.

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray, konuk ettiği Gaziantepspor'u 2-1 mağlup ederek bu sezon Türk Telekom Arena'da ilk galibiyetini aldı.

Sarı kırmızılı ekibin gollerini Podolski, Umut Bulut atarken deplasman ekibi Gaziantepspor'un tek golü Muhammet Demir'den geldi.

CHEDJOU KADRODA

Süper Lig'in 4. haftasında Konyaspor ile yapılan maçta sakatlık geçiren Aurelien Chedjou, tedavisinin tamamlanması sonrası yeniden maç kadrosuna girdi.

Hafta içi antrenmanlara başlayan Kamerunlu oyuncu, Gaziantepspor maçına yedekler arasında başlayarak, 28 gün sonra yeniden takıma dahil oldu.

Chedjou'nun yanı sıra Atletico Madrid maçında oyunda alındığı esnada tribünlerin tepkisiyle karşılaşan, son oynanan Trabzonspor maçında ise kadroya dahil edilmeyen Emre Çolak, Gaziantepspor maçında yedek soyundu

MAÇ FIRTINA GİBİ BAŞLADI

Hakem Alper Ulusoy'un ilk düdüğüyle birlikte karşılaşma müthiş bir tempoda başladı. Ev sahibi Galatasaray önde yaptığı baskıyla pozisyonlar aradı. Deplasman ekibi Gaziantepspor ise yan paslarla Muhammet Demir'i tehlikeli bölgeyede topla buluşturdu.

Temponun doruğa ulaştığı dakikalarda deplasman ekibi Gaziantepspor son haftların formda ismi Muhammet Demir ile skor üüstünlüğünü yakaladı. 9. dakikada Chibuike sol kanattan savunma arkasına sarkıp yerden ortaladı. Arka direkte Muhammet yakın mesafeden topa dokunup golü attı. 1-0

POLDI'DEN CEVAP!

Golün şokunu üstünden atmayı başaran Galatasaray, yakaladığı ilk fırsatta rakibine karşılık verdi. Atletico Madrid maçında sınıfı geçen Denayer'in sağ kanattan açtığı ortada Podolski düzgün bir kafa vuruşuyla topu filelere gönderdi: 1-1

Skor eşitliğinin ardından sarı kırmızılı ekip özellikle Denayer'in bulundu sağ kanattan etkili ataklar geliştirdi. 35.  dakikada Yasin kaleyi denedi. Karcemarskas'tan dönen topu sarı kırmızılı futbolcu tamamlamayabilirdi ama top arkalarında kaldı.

Devrenin sonuna doğru baskıyı arttıran Galatasaray, Burak'ın yokluğunda maça ilk 11'de başlayan Umut Bulut ile net gol fırsatını değerlendiremedi.

Kalan dakikalarda başka pozisyon olmayınca taraflar soyunma odasına karşılıklı gollerle girdi.

Sahada karşılaşmanın ikinci yarısına çok iyi başlayan bir Galatasaray vardı. Sarı kırmızılı ekip, soyunma odasından alınan talimatla rakip Gaziantepspor kalesini adeta ablukaya aldı.

UMUT KARABULUTLARI DAĞITTI

Uzaktan Sneijder ve Bilal ile umduğunu bulamayan Galatasaray, aradığı golü bir uzun pas sonrasında buldu. 57. dakikada Hakan Balta, savunma arkasına koşan Umut'a uzun bir pas gönderdi. Umut karşı karşıya pozisyonda kalecinin bacak arasından topu ağlara gönderdi. 2-1

Umut Bulut, bu sezon lig ve Avrupa'da oynadığı yedinci maçında (290 dakika) ilk golünü attı.

Umut attığı golden tam 10 dakika sonra kale ağzında çok müsait pozisyonda gol fırsatını değerlendiremedi. Yasin'in sol kanattan yerden gönderdiği pasta Umut, altıpastan topu Karcemarskas'ın üzerine nişanladı.

Sarı kırmızılıların oyundan düştüğü dakikalarda Gaziantepspor, rakip kaleye daha çok gitti. Deplasman ekibi 77'de Mustafa ile gole çok yaklaştı ama Muslera için golü kurtarmak çok zor olmadı.

Maçın son bölümünde Gaziantepspor, beraberlik fırsatını Muhammet Demir ile değerlendiremedi ve maç 2-1'lik skorla sona erdi.

Galatasaray bu galibiyetle birlikte 11 puana yükseldi ve maç fazlasıyla 3. sıraya yükseldi. Gaziantepspor ise 7 puanda kaldı.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...