Garanti mi aldı?

Garanti mi aldı?

SPOR Haberleri

Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu takımın dünkü idmanını izlerken basına çok konuşulacak açıklamalar yaptı.

Önemli noktalara değinen Hacıosmanoğlu'nun tartışmasız en çarpıcı sözleri F.Bahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın çıkışıyla ilgili olanıydı. Hatırlanacağı gibi Yıldırım, “Mahkeme bizi suçlu bulursa kupayı Trabzon'a veririz” açıklamasında bulunmuştu. İşte bu sözler için ne düşündüğü sorulan Hacıosmanoğlu, “Hiç cevap vermedim, vermiyorum da zaten. Dikkate de almadım. Bilmiyorum bir garanti mi aldılar beraat edeceklerine dair. Yargı süreci devam ediyor, etki altında bırakmak istemem kimseyi. Herkesi ahlaki, adaletli karar verme tavsiyesinde bulunabilirim” şeklinde konuştu. “Kaldı ki o mahkemeden beraat etsen dahi şikeyi ortadan kaldırmıyorsun. O takipler yapıldığı zaman da tek hakim kararı ile o dinlemeler yapılıyorsa, o günkü yasalar oydu. Sonradan çıkan torba yasada değişti ise geriye dönük işleyecek bir şey değildir” vurgusu yapan Başkan, “Ancak adalet dışı bir kararla onu geriye dönük işletebilirsin, mahkumiyetten kurtarabilirsin. Kurtarmış olsan dahi sportif olarak şike yapılmıştır. Sadece Trabzonspor'un sevdalıları değil Trabzonspor'un ismini duyan, benimseyen bir insan dahi o şampiyonluğun Trabzonspor'a, Türk sporunu kirleten bir insan tarafından verilmesini kabul etmez” ifadelerini kullandı. 
Paralelin derdi Yıldırım değil
Hacıosmanoğlu devamla, “Burada paralel kumpastan kimse bahsetmesin. Türkiye'de bir paralel örgüt var; ama o örgüt dış güçlerin maşası olarak kullanılan, ülkenin üzerine yapılan bir çalışmanın ürünü. Onların derdi spor sahalarına inmek değil, onların derdi çok daha farklı. Bu ülkenin büyümesini, güçlenmesini engellemek için kullanılan bir örgüt. Bu kulüp başkanına kumpas kuracak kadar basit değil” derken, “Bu söylemler kimseyi kurtarmayacak. Sportif olarak nasıl o kadar ceza almışlarsa oradaki süreç bittikten sonra önümüzdeki günlerde çok daha farklı girişimlerimiz olacak. Hukukçu arkadaşlarımız çalışıyor. Sadece CAS ve FIFA'da değil farklı yerlerde de girişimlerimiz olacak” şeklinde konuştu. 
G.Saray'a yenilince sevindiler
Hacıosmanoğlu kulübün zarar görmesini isteyenlerin içlerinde olduğunu söyleyerek, “Trabzon'a kendinden çok zarar veren hiçbir unsur yok. Dış düşmanlarıyla biz mücadele ederiz. Bunu söyleyince de 'camiayı bölüyor' diyorlar. Ben maça gitmedim. Galatasaray maçında takım yenildiği zaman protokol tribününde sevinenler vardı. Bunu bana arkadaşlarım söylüyor. Yönetimdeki arkadaşlarım değil. Orada maçı seyreden Trabzonspor'un değerleri söylüyor” şeklinde konuştu. 


Onur Kıvrak kulübeye mi?
Trabzonspor'da Galatasaray ve Osmanlıspor mağlubiyetlerinin ardından Teknik Direktör Şota Arveladze kadroyu değiştirmeye hazırlanıyor.  Son haftalarda yediği hatalı gollerle eleştiri oklarını üzerine çeken Onur'un yerine kaleye Kostarika'lı Esteban'ı geçmesi beklenirken, sarı kart cezalısı M'Bia'nın yerine ise Medjani'nin forma giymesine kesin gözüyle bakılıyor.





UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...