Çoban, yanlış yaptı!

Çoban, yanlış yaptı!

SPOR Haberleri

MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, “Hocalardan soyunma odasında özür dileyebilirdi” derken hakem otoriteleri de Çoban'ın büyük hata yaptığını dillendirdi

Hakem Deniz Çoban'ın Kasımpaşa-Ç.Rize maçı sonrası verdiği kararları hatalı bulup canlı yayında Teknik Direktör Rıza Çalımbay'dan özür dilemesi futbol kamuoyuna bomba gibi düştü. Türk futbolunda eşine ilk defa rastlanan bu olayın ardından hakem Çoban, maç gecesi ilk uçakla Konya'ya döndü. MHK Deniz Çoban'a "Telefonlarını kapat. Toparlan. Kendini iyi hissettiğin zaman geniş görüşürüz" talimatını verdi. Çok sayıda hakem ve gözlemci Deniz Çoban'a telefonla ulaşamayınca mesajlar atarak, "Hocam canını sıkma, moralini yüksek tut, hakemliği bırakamazsın, nereye gidiyorsun, pes etmek var mı?" şeklinde mesajlarla moral vermek istedi. Futbol Federasyonu ve MHK da yapılan ilk değerlendirmede "Deniz Çoban acele etti. Biz hakemi kaybetmektense kazanma yolunu seçmeliyiz" görüşü ağırlık kazandı. Futbol Federasyonu ayrıca MHK'dan konuyla alakalı kapsamlı bir rapor istedi.
Müftüoğlu: Kendine gelsin, kararımızı vereceğiz
Deniz Çoban'ın açıklamalarını değerlendiren MHK Başkanı Kuddusi Müftüoğlu, “TFF'nin talimatları, MHK'nin kuralları var. Bunlar kesin. Deniz Çoban kişilik olarak sevdiğim bir insan. Dostum ve arkadaşım. Ama yanlış iş yaptı. Kendisi normale dönsün, kesin kararını verdikten sonra biz de kararımızı vereceğiz. Psikolojik sorunlar yaşıyor ise, yine de kurallar çerçevesinde hareket etmesi lazımdı. Maç sonu teknik direktörlerin soyunma odasına gidip, canlı yayın haricinde onlarla konuşabilirdi” sözlerini kullandı.
Zekeriya Alp (MHK Eski Başkanı): Nihai kararını vermiş

Deniz Çoban onurlu ve kişilikli bir çocuktur. Ben ona geçen yıl güvendim ve şans da verdim. Ama bugün demek ki nihai kararını verdi. Eğer öyleyse, bu bir erdemdir. Alışmadığımız bir durum. Hakemliğe devam edecek olursa bu özrü hep gündeme getirilecektir. Sahada nihai karar hakemindir. Kararı değişmez. Hakem hata yapar, ama özür dilemez.

MUSTAFA ÇULCU (MHK Eski Başkanı): Hakemlik yapamaz
Herkes hata yapabilir. Bundan sonra bu duygusal çizgisiyle hakemlik yapması uygun değildir. Zaten yaptırmazlar da. Çünkü vereceği bir penaltı veya kırmızı kartta taraftarlar, kendisini hatalı bulacaktır ve beğenmediklerinde 'özür dile', 'özür dile' bağıracaklardır. Özür dilemek tabii ki erdemliktir, aktif hakemlikte herkesin gözü önünde dilediği bu özür, son özrü olmalıdır. 
UFUK ÖZERTEN (MHK Eski Başkanı): Ben de özür dilemiştim!

Yaptığı esasen erdemli bir hareket. Şimdiye kadar böyle bir örneğini görmedik. Ben de MHK Başkanı iken Konya-F.Bahçe maçından sonra çıkıp özür dilemiştim. Deniz Çoban'ın usulde hatası var. Önce MHK Başkanı'na gitmeliydi. Beraber kameraların karşısına çıkmalıydılar. Kendi kafasına göre açıklama yapması olmamış. TFF ya da MHK'dan izin almadan yapması yanlış olmuş.

MUHİTTİN BOŞAT (FIFA kokartlı eski hakem): Çok acele etmiş
Bir hakem bu kadar duygusal olamaz. Bu açıklamasıyla kamuoyunu diğer hakem hatalarından sonra da özür dileme beklentisi içine itmiş oldu. Şimdi bir hakem hata yaparsa diyecekler ki, 'Deniz delikanlı çocuk özür diledi, bu hakem özür dilemiyor.' Hakemliği bırakması en iyisi olur. Bu işin bir raconu vardır. Maçtan 48 saat sonra çıkar, özür dilersin, derdini anlatırsın. Karar aceleye gelmiş.



UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...