F.Bahçe Celtic karşısında Avrupa Ligi'ndeki ilk galibiyetini almak istiyor

/ Kaynak: DHA
F.Bahçe Celtic karşısında Avrupa Ligi'ndeki ilk galibiyetini almak istiyor

SPOR Haberleri  / DHA

Fenerbahçe hem gruptaki ilk galibiyetini almak, hem de sahasında son 8 maçtır yenilmeyen Celtic'e mağlubiyeti tattırmak istiyor.

UEFA Avrupa Ligi A Grubu'na Molde yenilgisi ile başlayan Fenerbahçe yarın İskoçya deplasmanında Celtic ile karşılaşacak. Glasgow şehrindeki 61 bin kişi kapasiteli Celtic Park'ta TSİ 22.05'te oynanacak maçı Danimarka Futbol Federasyonu'ndan Kenn Hansen yönetecek.
 
Fenerbahçe'nin bu sezon Avrupa'daki 6. maçı
 
Bu sezon Avrupa kupalarında 6. maçına çıkacak sarı-lacivertliler, bu karşılaşmalarda 2'şer galibiyet ve yenilgi alırken bir kez de berabere kaldı.
 
Sarı-lacivertliler toplamda ise 196. maçına çıkıyor. Avrupa'da oynanan 195 maçın 69'u kazanılırken, 88 maç kaybedildi, 38 karşılaşmada ise sahadan beraberlik çıktı. 
 
Celtic bu sezon sahasında kaybetmedi
 
İskoçya Birinci Futbol Ligi'nde (Premiership) ve Avrupa kupalarında bu sezon sahasında toplam 8 maç oynayan Celtic, 7 galibiyet ve 1 beraberlik aldı.
 
Avrupa'da seyircisinin önünde oynadığı 3 maçı da kazanan Celtic, ligde ise 4 galibiyet alırken sadece geçen hafta Hearts ile berabere kaldı.
 
Markovic ile De Souza forma giyemeyecek
 
Fenerbahçe'de sakatlıkları bulunan Lazar Markovic ile Josef de Souza, Celtic karşısında forma giyemeyecek. Markovic ayrıca UEFA'dan aldığı 4 maçlık cezasını da tamamlamış olacak
 
Persie en büyük koz
 
Son iki lig maçında yedek soyundurulan ve Teknik direktörü Pereira ile deyim yerindeyse adeta soğuk savaş yaşayan Robin van Persie, Celtic ile oynanacak EFA Avrupa Ligi maçında ilk 11'deki yerini alacak. Hollandalı golcü teknik direktör Pereira'nın en büyük kozu olacak. 


Fenerbahçe'nin Celtic karşısındaki muhtemel 11'i şu şekilde:
Volkan Demirel, 
Şener, Ba (Kjaer), Alves, Caner (Hasan Ali), 
Mehmet Topal, Meireles
Nani, Van Persie, Diego (Volkan)
Fernandao
 

SPOR
Kaynak: DHA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...