Fenerbahçe'yi Fernandao ipten aldı

Fenerbahçe'yi Fernandao ipten aldı

SPOR Haberleri

Avrupa Ligi'nde final hedefleyen Fenerbahçe, Molde şokuyla başladığı grup mücadelesinde Celtic'e konuk oldu.

M.EMİN ULUÇ
Bu sezon evinde oynadığı 8 maçta 7 galibiyet, 1 beraberlik alarak rakiplerine korku salan İskoç devi karşısında sarı-lacivertliler fırtına gibi bir başlangıç yaptı. Ancak ilk 15 dakikada rakibine top göstermeden pas yapan temsilcimiz aradığı golü bulamadı. Set oyununu kusursuz oynayan İskoçlar, Fenerbahçe'nin hızını kestikten sonra saha hakimiyetini kurdu ve dengeyi bozdu. Nani ile Van Persie'ye adeta pranga vuran yeşil-beyazlılar, 28'de kullanılan kornerde Fabiano'nun üstün çabasına rağmen Griffiths'le ağları havalandırdı: 1-0. İlk golün şoku henüz atlatılmamıştı ki, 32'de hızlı gelişen Celtic atağında Commons farkı açtı: 2-0. Ancak 40'ta Volkan Şen'in yerine dahil olan Fernandao, 43'te Ambrose'nin hatalı geri pasında cezayı kesti ve sarı-lacivertlilerin soyunma odasına umutlu gitmesini sağladı: 2-1.
Cesuryürek Fernandao
İkinci yarıya çok daha arzulu başlayan Fenerbahçe maçın başındaki baskıyı yine kurarken bu sefer pozisyon üretmeyi de başardı. 48'de Nani'nin soldan kullandığı kornerde ön direğe mükemmel hareketlenen Fernandao kafayı füze kıvamında vurdu: 2-2.  Celtic Park'ta şok yaşanırken, Meireles'in derinlemesine pasında Fernandao da aşırtmayı abartınca İskoçlar'ın derin bir nefes aldı. Hemen ardından Hasan Ali yokladı kaleyi, kaleci Gordon golü önledi. Fenerbahçe bastıkdıkça, Celtic kapandı. Nani, Van Persie, Diego vurdu, etten duvar aşılmadı. 65'ten sonra İskoçlar sazı eline aldı. Ancak bu sefer de sarı-lacivertliler Çanakkale geçilmezi başarıyla oynadı. Her iki takımın da galibiyet istediği maç beraberlikle biterken, kimse 1 puana sevinmedi. Celtic yenilmezlik unvanını korumakla, Fenerbahçe ise 2-0'dan geri dönmekle teselli buldu. Ancak gerçek şu ki, gruptan çıkmak için teselliden çok daha fazlası gerek!
Fenerbahçe'yi Fernandao ipten aldı

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...