Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Şike davasında önemli gelişme!

/ Kaynak: AA
Şike davasında önemli gelişme!

SPOR Haberleri  / AA

"Futbolda şike" davasına bakan mahkeme, Aziz Yıldırım ve yöneticiler için son kararı 9 Ekim'de vereceğini açıkladı.

"Futbolda şike" davasında, savcılık tarafından açıklanan mütalaada, sanık Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın ''suç örgütü kurmak'' ve "şike'' suçlarından beraati talep edildi.İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, sanıklar Tayfur Havutçu, Olgun Peker, Şekip Mosturoğlu, Korcan Çelikay ile avukatları katıldı.


Duruşmada Cumhuriyet Savcısı Abdullah Mirza Coşkun, hazır olduğunu ifade ettiği 7 sayfadan oluşan esas hakkındaki mütalaasını mahkemeye yazılı olarak sundu.Mütalaada, sanık Yıldırım, ''suç örgütü kurmak'' ve "şike'' suçlarından, sanık Olgun Peker'in ''suç örgütü kurmak'' suçundan, sanık Abdullah Başak, sanık Ahmet Çelebi ile sanık İlhan Yüksel Ekşioğlu'nun ''suç örgütüne üye olmak'' ve '' şike'' suçlarından, sanık Selim Kımıl'ın ''suç örgütüne üye olmak'' suçundan ayrı ayrı önceki hükmün iptali ile beraatleri talep edildi.


Diğer sanıklar hakkında da ''şike'' ve ''örgüt'' suçlarından beraatleri istenen mütalaada, sanıklar Selim Kımıl ve Olgun Peker hakkında mağdur Mustafa Cici'ye karşı işlemiş olduğu ''tehdit'' ve ''sahte resmi belge temin ve kullanma'' suçlarından 2 yıl 6 aydan 7 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istendi.


Mahkeme heyeti, savcılığın esas hakkındaki mütalaasını sunmasının ardından duruşmayı, karar vermek üzere 9 Ekim'e erteledi.


- Davanın geçmişi


Kapatılan Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi, Aziz Yıldırım, Olgun Peker, Serdal Adalı ve Tayfur Havutçu'nun da aralarında bulunduğu 85 sanık hakkında çeşitli hapis cezaları verdi. Temyiz incelemesini 17 Ocak 2014'te tamamlayan Yargıtay 5. Ceza Dairesi, Aziz Yıldırım ve Olgun Peker'in de aralarında bulunduğu bazı sanıkların cezasını onarken, diğerlerini bozdu. Yargıtay'ın kararı üzerine dava dosyası, 2 Mayıs 2014'te İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesine gönderildi.


İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, başvuru üzerine, Aziz Yıldırım'ın da aralarında bulunduğu 6 kişinin yeniden yargılanmasına ve infaz işlemlerinin geri bırakılmasına hükmetti. Trabzonspor ve Bucaspor'un bu karara itirazları ise reddedildi.


Davanın yeniden görüldüğü İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesi, 13 Ocak 2015'te verdiği ara kararla, 6 sanıklı yeniden yargılama dosyası ile Yargıtay'dan bozulan 31 sanıklı dosyanın birleştirilmesine karar verdi.

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...