Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Aslan'a da kriter

Aslan'a da kriter

SPOR Haberleri

Devre arasında transfer yapmayacak olan sarı-kırmızılılar, önümüzdeki sezon da Bruma ve Telles'i satması halinde bonservis bedeliyle takviye yapabilecek

Galatasaray, Süper Lig ve Şampiyonlar Ligi için sahada mücadele ederken, masa başında da UEFA ile Finansal Fair Play kriterlerine uyum sağlamak için ayrı bir savaş veriyor.  Galatasaraylı yönetici Fatih İşbecer, Sportif Direktör Cenk Ergun ve Mali İşler direktörü Sedef Hacısalihoğlu, UEFA Heyeti ile yaptıkları toplantıda sarı-kırmızılı kulübün mali tablosunda son dönemde oluşturdukları pozitif gelişmeyi rapor halinde sundu. Toplantıda UEFA'nın Galatasaray'dan yeni atılacak adımlarla ilgili istekte bulunduğu ortaya çıktı. Bu durum da Galatasaray'ın transfer politikasındaki tutumlu durumunu koruması gerektiğini gösterdi. Galatasaray geçtiğimiz transfer sezonunda Amrabat ve Melo'yu satıp, Telles'i satıp toplamda 45 kişilik kadrosunu 24'e indirmesine karşın UEFA'nın zarar opsiyonundaki ceza sınırlaması seviyesine inebilmiş değil. 
Bruma ve Telles'e bağlı
Ünal Aysal döneminde 3 yılda yapılan toplam 90 milyon avro zarar ancak 70 milyon avroya indirilmiş durumda. UEFA ise bu rakamın 30 milyon avro olması konusunda ısrarlı. UEFA'dan Galatasaray'ın istediği ek 1 yıllık süreyi tanıması durumunda zararın bir yıl içinde süratli indirilmesi gerekiyor. Bu durumda henüz formasına göğüs reklamı bile bulamayan Galatasaray'ın gelir kalemlerinin düşüşe geçtiği bu dönemde devre arasında transfer yapılması mümkün değil. Ancak FIFA'nın lisans vermediği Kevin Grosskreutz sezonun 2. yarısında Galatasaray'ın yeni transferi olarak forma giyebilecek. Devre arasında bonservis bedeli ödemeden transfer yapabilecek olan Galatasaray, gelecek sezon da satış opsiyonlu kiralanan Bruma ve Telles'in satılması durumunda kadrosuna oyuncu takviyesi yapabilecek. UEFA Beşiktaş'a da “Ancak sattığın miktarda oyuncu alabilirsin” şartını getirmişti. 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...