Futbolda deprem

Futbolda deprem

SPOR Haberleri

Yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan FIFA ve UEFA'nın patronlarının görevleri 3 ay askıya alındı

FIFA ve UEFA'da sular durulmuyor. Yolsuzluk iddialarıyla çalkalanan futbolun en büyük iki kurumunun başkanlarına benzeri görülmemiş bir ceza geldi. İddialar hakkında kararını veren FIFA Etik Kurulu, başkan Sepp Blatter, UEFA Başkanı Michel Platini ve FIFA Genel Sekreteri Jerome Valcke'nin görevlerinin 90 gün süreyle askıya alındığını açıkladı. Kararın gerekçesi olarak, kurulun yürüttüğü soruşturmalar olduğu belirtildi. Söz konusu soruşturma, Dünya Kupası TV hakları sözleşmelerindeki usulsüzlüğü inceliyor. 
Michel Platini 2011 yılında Joseph Blatter'den aldığı 1,8 milyon avro ödeme gerekçesiyle soruşturmaya dahil edilmişti. İsviçre yargısı, 1999 ve 2002 yılları arasındaki hizmeti için Platini'ye 2011 yılı Şubat ayında ödenen 1.8 milyon avro ile FIFA'nın zarara sokulduğu görüşünde. Platini, sonraki yıllarda Blatter'in yeniden seçilmesinde önemli rol oynamıştı. Michel Platini geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, 'rüşvet' söylentilerine neden olan 1.8 milyon avroluk ödemeyi kabul etmiş ancak tamamen belgeli olduğunu söylemişti.
SEÇİM 26 ŞUBAT'TA
FIFA'nın yeni başkanının belirleneceği olağanüstü seçim kongresi 26 Şubat 2016'da yapılacak. Suçlamalara adı karışan Platini de başkan adayları arasında yer alıyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...