Left
Lamba

HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__
Lamba
Right

Liverpool'un yeni teknik direktörü Jurgen Klopp başarı için zaman istedi

/ Kaynak: AA
Liverpool'un yeni teknik direktörü Jurgen Klopp başarı için zaman istedi

SPOR Haberleri  / AA

Jurgen Klopp, sadece kulüp çağırdığı için değil takımın potansiyeline inandığı için teklifi kabul ettiğini söyledi.

Alman teknik adam, İngiliz ekibiyle imzaladığı üç yıllık sözleşmenin  ardından Anfield Road Stadı'nda basın toplantısı düzenledi. 
 
Liverpool'un dünyanın en iyi kulüplerinden biri olduğunu belirten 48  yaşındaki Klopp, "Bu benim için büyük onur. Kulübe yardım etme fırsatım olduğunu  düşünüyorum. Çok gururluyum. Liverpool çok özel bir kulüp" dedi. 
 
Premier Lig'in dünyanın en zor liglerinden biri olduğunu ifade eden  deneyimli teknik adam, "Sadece bir takım şampiyon olabiliyor ancak 6-7 kulüp  şampiyonluk için yarışıyor. Kendi futbolumuzu oynamamız, kendimize güvenmemiz  önemli. Şüphe duyanların bize inanmasını sağlamalıyız" diye konuştu. 
 
Chelsea'ye gelişinde düzenlediği basın toplantısında kendisini "özel  biri" olarak tanımlayan Jose Mourinho'nun aksine İngiltere'deki kariyerine  mütevazı bir başlangıç yapan Klopp, "Kendimi tanımlamak istemiyorum. Normal  biriyim. Dortmund'u 7 yıl çalıştırmak gibi büyük bir fırsatım oldu. Şimdi de buradayım. Yaptığım işten keyif almak istiyorum" ifadelerini kullandı. 
 
Taraftardan ve basından kendilerine zaman tanımasını isteyen Klopp,  sabırlı ve disiplinli bir çalışma temposuyla başarıyı yakalayacaklarına  inandıklarını söyledi. 
 
Borussia Dortmund ile Liverpool'un birbirine benzediği kadar farklı  yönlerinin de olduğunu kaydeden Alman çalıştırıcı, "Dortmund'da ortak oyun  fikrine inanmıştık, burada da aynı şey geçerli. Sadece Liverpool beni çağırdığı  için değil, bu takımın potansiyeline inandığım için buradayım" değerlendirmesinde  bulundu. 
 
Bundesliga ekiplerinden Borussia Dortmund'u 7 yıl çalıştıran ve mayıs  ayında görevinden ayrılan Klopp, Alman temsilcisiyle 2010-11 ve 2011-12  sezonlarında lig şampiyonluğu yaşamış, 2013 yılında da UEFA Şampiyonlar Ligi'nde  finale çıkma başarısını göstermişti. 
 
Ligde 12 puanla 10. sırada yer alan Liverpool, UEFA Avrupa Ligi'ndeki  ilk iki maçında ise Bordeaux ve Sion takımlarıyla berabere kaldı. 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...