3'ü bir fil etmedi

3'ü bir fil etmedi

SPOR Haberleri

Amerika'da adeta ikinci baharını yaşayan Didier Drogba 8 maçta 8 gol atıp sarı-kırmızılılara nazire yaptı

Geçen sezonun 3 kupalı şampiyonu Galatasaray, bu sezon çalkantılı günler yaşarken bu durum attığı gollere de yansıdı. Sarı-kırmızılı takımın forvetleri Burak Yılmaz, Lukas Podolski ve Umut Bulut sarı-kırmızılıların 13 golünün 8'ine imza koydu. Burak'ın sakatlığı, Umut'un formsuzluğu, Sinan Gümüş'ün henüz tam anlamıyla ilk 11'e adapte olamaması gol sıkıntısında en önemli etkenler olarak göze çarptı. Transfer döneminde hücum hattına takviye yapılmadığı gerekçesiyle teknik heyetine ağır eleştiriler yöneltilen Galatasaray'da durum buyken, sezon başında MLS ekiplerinden Philadelphia Union ile anlaşan Didier Drogba ikinci baharını yaşıyor! Bir dönem Galatasaray forması da giyen 37 yaşındaki efsane futbolcu, son olarak takımının New York Red Bulls ile oynadığı maçta da ağları sarstı ve yeni takımıyla 8 maçta 8 gole ulaştı. Ligde 2'şer golü bulunan Umut-Burak ikilisi ve 4 gollü Podolski'nin toplamda attığı gol sayısına tek başına ulaşan Fildişili yıldızın yeni takımından aldığı ücretin de Podolski ve Burak'tan daha az olması dikkat çekiyor.
Drogba'dan çok kazanıyorlar
Yeni takımından yıllık 2.7 milyon avro kazanan Drogba'nın bu aldığı ücret Galatasaray'dan yılda 3 milyon avro + maç başı ücret kazanan Podolski ve 2.8 milyon avro + maç başı kazanan Burak Yılmaz'ın gerisinde kalırken, yıllık 1.75 milyon avro + maç başı ücret kazanan Umut Bulut'a oldukça yakın görünüyor. Galatasaray'a 2012-2013 sezonunun devre arasında Çin'in Shanghai Shenhua takımından transfer olan Drogba, sarı-kırmızılı takımın formasını giydiği 1.5 sezonda 55 maçta forma giymiş ve rakip ağları 22 kez sarsmıştı. Fatih Terim ile birlikte çalıştığı ilk sezonunda yaşanan Şampiyonlar Ligi çeyrek finali başarısında önemli bir payı bulunan efsane futbolcu, Roberto Mancini ile geçilen sonraki sezonunda da etkili bir görüntü sergilemiş ve Juventus maçında Sneijder'e yaptığı asistle akılda kalmıştı. > Uğur AKTAN

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...