Çakır'a tam not

Çakır'a tam not

SPOR Haberleri

Polonya-İrlanda maçında verdiği penaltı kararı ve genel yönetimi UEFA ve gözlemciden tam puanla ödüllendirildi

2016 Avrupa Şampiyonası D Grubu'nda final niteliğindeki Polonya ile İrlanda Cumhuriyeti'ni karşı karşıya getiren maçta hakem Cüneyt Çakır'ın verdiği bir karar çok tartışıldı. Başarılı hakemin, maçın 16. dakikasında Polonyalı savunma oyuncusu Pazdan'ın İrlandalı Long'a yaptığı hareketin ceza sahası içerisinde olduğu yönünde karar vermesinin ardından başta Lewandowski olmak üzere Polonyalı futbolcuların Çakır ve yardımcılarına yaptığı itirazlar sonuçsuz kaldı. 
Karşılaşma sonrası hareketin "İçerde mi, dışarda mı? Faulu yapan oyuncu dışarıda, hareket içerde mi, çizgi üzerinde mi?" şeklinde büyük tartışmalar yapıldı. Ancak UEFA ve maçın İtalyan gözlemcisi bu pozisyon ve maçın genel yönetiminde Cüneyt Çakır ve ekibini başarılı buldu, tam puan verdi. 
KURAL NE DİYOR?
1) Futbol oyun kurallarında çizgiler sınırlandırdıklara alana dahildir.
2) Faullerde kontakt ve temas noktası önemlidir. Vücudun içerdedir. Topu elle dışarda tutarsın, penaltı olmaz, esas olan temas noktasıdır.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...