Lukas Podolski, Galatasaray'ı Alman devine benzetti

Lukas Podolski, Galatasaray'ı Alman devine benzetti

SPOR Haberleri

“Burada da başarının yolu sadece kazanmaktan ve kupalara uzanmaktan geçiyor. Taraftarlar gittiğimiz her yerde bizi destekliyor”

Galatasaray'ın bu sezon en çok gol atan oyuncusu olan Lukas Podolski, Alman basınına çarpıcı açıklamalarda bulundu. Mario Gomez'in, "Türkiye'nin Bayern Münih Beşiktaş" demişti. Aynı kıyaslama bu kez Galatasaray'ın Alman futbolcusu Lukas Podolski'den geldi. Kicker dergisine konuşan, yıldız oyuncu “Galatasaray ile Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz, bu çok cezbedici. Kulübün 20 milyon taraftarı var. Büyük bir kitle ve gittiğimiz her yerde bizi destekliyorlar. Buradaki beklentiler Bayern Münih'teki gibi. Sadece kazanmak geçerli, sadece kupalara uzanabilmek... Bu hoşuma giden bir şey" sözlerini kullandı. 3 aylık dönemde attığı gollerle dikkat çeken Podolski, "Hem benim, hem takımım için şu an her şey iyi gidiyor. Sürekli oynuyorum, hocam ve kulübüm bana güveniyor" diye konuştu.  Türkiye'deki yüksek gol ortalamasıyla ilgili konuşan Alman yıldız, "Burada gol atmak daha kolay değil. Umulandan çok güçlü bir lig. Galatasaray geçen sezon tüm kupaları kazanmış ve rakiplerin tamamı öncelikle aşırı defans yapmayı düşünüyor. Her defasında bir duvar yıkmamız gerekiyor ama şimdiye kadar bunu iyi başardık" ifadesini kullandı.
Hatasını kabullendi
Şampiyonlar Ligi'ndeki Astana maçındaki tepkisiyle ilgili konuşan Podolski, olayı şöyle anlattı: "O anda şişelerde Cola yerine su olduğu için tepkiliydim. Şaka bir yana; bu olayın ardından gelen tepkiler anlamsız. Hocamız o anda öyle karar verdi ve bu kabul edilmek zorunda. O anda memnun değilseniz bile" diyerek hatasını kabullendi. Türkiye'nin bir "kaos ligi" olduğu fikrine katılmadığını söyleyen Podolski, “Eskiden durum neydi bilmiyorum ama kaostan bahsetmek yanlış. Statlar, Avrupa standartlarında. Çok iyi bir atmosfer var. Juventus ve Milano'yu bir kenarda tutarsanız, buradaki teknik altyapı İtalya'dan daha iyi olduğunu söyleyebilirim. Geçen gün Konya'da oynadık ve yaklaşık 40 bin kişi gelmişti" diye konuştu.
Aslan gaza basacak
Ligde ve Avrupa'da zorlu bir döneme girecek olan Galatasaray'da Teknik Direktör Hamza Hamzaoğlu, oyuncuların bireysel olarak performanslarını yakından inceleyecek. Sarı-kırmızılı ekibin sezon öncesi yaptığı Avusturya kampında, yardımcıları ile görüşen Hamzaoğlu, ekim ayından sonra çıkışa geçmeyi planladıklarını vurgulamıştı. Galatasaray teknik direktörü, antrenman temposunu artırarak zorlu fikstürü kayıpsız geçmek istiyor. Sarı kırmızılı ekip, milli maç arasından sonra 12 günde 4 maç yapacak. Bu zorlu karşılaşmalar arasında Şampiyonlar Ligi'nde Benfica ve Süper Lig'de Fenerbahçe karşılaşmaları dikkat çekiyor.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...