Terim: Güzel bitireceğiz

Terim: Güzel bitireceğiz

SPOR Haberleri

"Tarih yazmak istiyorsak, kazanacağız. Buradan alnımızın akıyla çıkacağız. Avrupa Şampiyonası'na direkt, ya da play-off oynayarak gideceğiz, ama gideceğiz!

Euro 2016 grup elemelerinde İzlanda ile oynayacağımız kritik maç öncesi Teknik Direktör Fatih Terim, düzenlediği basın toplantısında iddialı konuştu. Terim, "Öncelikle finallere gitmeyi garantileyen İzlanda'yı tebrik ediyorum. Saygıyı, sevgiyi ve tebriği hak ediyorlar. Ama umarım bu maçı kazanan biz olacağız. Son 6 maçı İpin üzerinde bir tarafı uçurum olan yerlerde oynadık, bu noktaya kadar geldik. Hollanda'nın kazanması bizim kaybetmemiz futbolda olabilecek bir şey. Avrupa Şampiyonası'na direkt ya da play-off oynayarak gideceğiz, ama gideceğiz. Biz doğrudan gitmeyi isteriz inşallah da öyle olur" dedi. Terim, rakip oyuncuların twetleri ve Hollanda'nın hocasının mesajlarıyla ilgili olarak da "Her şeye hazırız. Allah yardımcımız olsun. Robben de konuştu. Pozitif şeyleri almamız lazım. Ellerinden geleni ardına koymuyorlar zaten. Kimin elinde nesi varsa, tweet'i, topu mopu, herkes koysun ortaya. Göreceğiz. Biz açıkçası böyle bir kaos ortamında hazırlanıyorsak bunlar bize 'vız' gelir..." dedi. 
Bu çocuklarla gurur duyun
Türkiye'de yaşanan terör olaylarının kendilerini derinden yaraladığını da ifade eden Terim, "Ben bir daha ülkemde böyle şeyler görmek, duymak istemiyorum. Yapılacak tek şey bu Milli Takım'la birleşmemizin devam etmesi lazım. Bu ülkenin bu refleksi var. Bu ülke bizim, hikayesini bilecek kadar çok seviyoruz. Ömrümüz boyunca gördüğümüz ay-yıldız oldu. Yere düşürmeye niyetimiz yok. Allah hepimizin acısını hafifletsin" dedi. Takımıyla gurur duyduğunu belirten Terim, "Bu ülke de bu çocuklarla gurur duymalı. 2-3 saat de olsa yüreklere su serpeceksek elem ve kaderi dağıtacaksak bundan mutlu oluruz.  Ülkenin dualarının bizlerle olduğunu biliyoruz. Alnımızın akıyla çıkacağız ve güzel bir yeri yakalayacağımızı ümit ediyorum" dedi. Oyunculara gelen eleştirileri de acımasızca bulduğunu söyleyen tecrübeli hoca, "Bu çocuklar buraya kadar getirdi. Eğer tarihe geçmek istiyorlarsa İzlanda maçını da iyi tamamlamalılar" diye konuştu. 


UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...