HAYIRLI RAMAZANLAR

__:__:__

Relano: Türkiye'ye özenmemek elde değil

Kaynak: AA
Relano: Türkiye'ye özenmemek elde değil

SPOR Haberleri  / AA

Relano, "Türkiye'nin üçüncü olarak Avrupa şampiyonasına katılmanın heyecan ve mutluluk verdiğini kabul etmek lazım. Türkiye'ye özenmemek elde değil" dedi.

İspanya spor gazetesi Diario AS'ın genel yayın yönetmeni  Alfredo Relano, en iyi 3'üncü kontenjanından 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası'na  (EURO 2016) katılmayı başaran Türkiye'nin özenilecek bir iş başardığını söyledi.
 
Alfredo Relano, Türkiye'nin eleme gruplarının en iyi üçüncüsü olarak  EURO 2016'ya gitmesini AA muhabirine değerlendirdi. Relano, "Özellikle Arda  Turan'ın bulunmasından dolayı Türkiye Milli Takımı'nı dikkatle ve merakla  izlemeye çalıştık. Arda, İspanya'da çok sevilen bir kişi ve her zaman dikkati  çekiyor" dedi.
 
"Sanki son maçlarda Türkiye'nin Avrupa şampiyonasına direkt katılması için bir koalisyon oluşturuldu" şeklinde espri yapan Relano, "Eleme grupları  Türkiye için son gün, son anlarda mutlu bir sürprizle bitti. Kazakistan'ın  Letonya deplasmanında galip gelmesi ve Selçuk İnan'ın son dakikada attığı gol,  Türkiye'yi Avrupa Şampiyonası'na taşıdı. Ukrayna ve Macaristan da en iyi üçüncü  olabilirdi. Aslında dışarıdan bakıldığında, kimse son haftaya kadar 'En iyi  üçüncü kim olabilir?' diye düşünmedi. Fakat şimdi Türkiye gibi en iyi üçüncü  olarak katılmanın çok büyük bir heyecan ve mutluluk verdiğini kabul etmek lazım.  Türkiye'ye özenmemek elde değil" şeklinde ifadeler kullandı.
 
Türkiye'nin, İspanya'da sempatiyle ve ilgiyle izlenen bir milli takım  olduğunu kaydeden Relano, şu değerlendirmeyi yaptı: "Türkiye Milli Takımı'nda en büyük eksiklik forvet olarak gözüküyor  ama orta sahası güçlü. Arda Turan, Selçuk İnan veya dikkat çeken genç  oyunculardan Ozan Tufan gibi isimlere sahip. Aynı zamanda Fatih Terim gibi bilge  bir teknik direktörü var. Türkiye, gruplarda kötü bir başlangıç yapmasına rağmen  Fatih Terim sabırlı olmasını bildi."
 
İspanyolların unutamadığı Türkiye maçı 
 
Aynı zamanda İspanya devlet televizyonu TVE'nin futbol yorumcusu olan  Relano, Türkiye'nin Fransa'ya moralli gitmesinin önemli olduğunu dile getirerek,  "Şu anda bir tahminde bulunmak zor. Çünkü şampiyona başladığında bir çok takımın  durumuna, sakatlıklara, eşleşmelere bağlı değişiklikler olabilir ancak futbol  artık takımlar için çok eş değer bir düzeyde. Türkiye'nin çeyrek finale kadar  yükselebileceğini sanıyorum" diye konuştu.
 
Relano, 1954 FIFA Dünya Kupası elemelerinde oynanan Türkiye-İspanya  maçını unutamadığını söyleyerek, şunları kaydetti: "Roma'da oynayan maçta Türkiye ve İspanya 0-0 berabere kalmıştı. Bu  skorun ardından sahada yapılan kurada bir İtalyan çocuk Türkiye'nin ismini  torbadan çekerek bizi elemişti. O İtalyan çocuğu ve Türkiye'nin bizi elemesini  hala unutamadık."
 
EURO 2016'da İspanya'nın yarı finale kadar çıkmasını umduğunu belirten  Relano, "Dünya kupasındaki başarısızlıktan sonra Xabi Alonso, Xavi Hernandez,  Fernando Torres ve David Villa milli takımdan ayrıldı. Gerisi hemen hemen aynı.  Teknik direktör Vicente del Bosque de düzenini değiştirmiyor" ifadelerini  kullandı.
 
İspanyol gazeteci, ev sahipliği yapması ve iyi bir takıma sahip  olmasından dolayı şampiyonanın favorisinin Fransa, öne çıkacak futbolcunun ise  Paul Pogba olacağını tahmin ettiğini söyledi.
 
Barcelona, Arda Turan konusunda haklı 
 
Arda Turan'ın milli takımda oynamasının Barcelona Kulübü'nü  sevindirdiğini savunan Relano, Katalan ekibinin, 28 yaşındaki orta saha  oyuncusunu, sakatlanan Rafinha'nın yerine La Liga'ya kaydettirme girişimiyle  ilgili de şu ifadeleri kullandı: "Barcelona, FIFA'nın cezasını yerine getirdi ve 2 transfer döneminde  hiçbir oyuncuyu kaydetmedi. Fakat şu aşamada İspanyol futbol yönetmenliğine göre  Rafinha'nın sakatlığından dolayı Barcelona'nın Arda Turan'ı La Liga'ya  kaydettirme hakkı var. FIFA neden karşı çıkıyor anlamıyorum." 

SPOR
Kaynak: AA
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...