Kim bu Oğulcan Baykan?

Kim bu Oğulcan Baykan?

SPOR Haberleri

1996 jenerasyonunun en iyi basketbolcuları arasında yer alan Oğulcan Baykan, Anadolu Efes'te ilk 'A Takım' deneyimini Galatasaray karşısında yaşadı.

Coach Ivkovic'in şans tanıdığı 19 yaşındaki genç yetenek, sahaya girer girmez önce muhteşem bir blok yaptı, kendini herkese hayran bıraktı...
 
Milli forvet bununla da yetinmedi...16 dakika boyunca yaptığı savunmayla rakibine sahayı dar etti.
 
'Altın jenerasyon' olarak nitelendirilen ve gelecekte A Milli Takımımız'ı oluştaracak isimlerin başında gelen Oğulcan Baykan,  Anadolu Efes'in Galatasaray Odeabank'ı yendiği maçta ortaya koyduğu performansla dikkat çekti. Milli formayla altyapı şampiyonalarında sırasıyla 2012'de Avrupa Yıldızlar Şampiyonası'nda, 2013, 2014'te Avrupa Gençler Şampiyonası'nda altın madalya kazanan ve U19 Dünya Şampiyonası'nda da bronz madalya başarısı gösteren 19 yaşındaki genç yetenek, kulüpler bazında da uzun süre Anadolu Efes'in pilot takımı Pertevniyal'de boy gösterdi.
 
Savunmasını geliştirmiş
 
Bu yaz U19 Dünya Şampiyonası sonrasında çapraz bağ sakatlığı yaşayan ve Oğulcan Baykan, Efes formasıyla ilk 'A Takımı' heyecanını Galatasaray karşısında yaşadı. Coach Ivkovic, 5 eksikli kadro sıkıntısı nedeniyle 19 yaşındaki genç yeteneğe şans tanıdı. Sakatlıktan yeni dönen Oğulcan da bu şansı iyi değerlendirdi. Daha maça girer girmez, inanılmaz bir blok yapan Oğulcan 16 dakika sahada kaldı, 1 ribaunt aldı. Belki istatistiklere yansıyacak bir performansı yoktu ama, altyapıda en çok eleştirilen savunma yönünü ne kadar iyileştirdiğini ortaya koydu.
 
Mini yorum
 
Turşusunu mu kuracaklar?
 
Altın jenerasyon oyuncularının çoğu Anadolu Efes kadrosunda. Geçen sene Cedi formayı kaptı. Birkan ve Cenk'in sakatlığında Furkan da önemli süreler aldı ama o kadar. İvkoviç, önceki gün Oğulcan Baykan'ı, Galatasaray'a karşı ilk beşte sahaya sürdü, önemli dakikalar verdi. Cedi, Doğuş, Heurtel ve Birkan'ın yokluğunda, mecburiyetten Oğulcan'a sarıldı tecrübeli hoca. Bunun için kimse alkış beklemesin. Tabii ki hedefi Final-Four olan bir takımda, Cedi ve Furkan dışında başka gence süre vermek lüks kaçar. Neredeyse imkansızdır. Ama Emircan, Oğulcan, Okben, Efekan, Berk gibi isimleri kadroda tutmak, o oyunculara haksızlık gibi. Şu an Acıbadem ve Tofaş başta olmak üzere bir çok üst düzey yerli oyuncu bir alt ligde oynuyor. Süper Lig'de çoğu takımın yerli rotasyonu, ikinci lig seviyesinde bile değil. Efes özelinde konuyu gündeme getiriyorum ama Fenerbahçe ve diğer kulüplerin, oynatmadığı 'altın madalya'lı gençleri bu takımlara kiralık vermeleri gerekiyor. Egemen Güven, Tolga Geçim, Berk Uğurlu, Doğuş Özdemiroğlu, Ege Arar hâlâ havlu sallıyorlar. Oralarda da oynayacaklarının garantisi yok ama en azından bir fırsatları olur.
 
Kaynak:Fanatik

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...