Fenerbahçe 1-0 Ajax

Fenerbahçe 1-0 Ajax

SPOR Haberleri

Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi 3. maçında konuk ettiği Ajax'ı, 89. dakikada Fernandao'nun attığı golle 1-0 yendi.

Stat: Ülker
Hakemler: David Fernandez Borbalan, Pau Cebrian Devis, Diego Barbero Sevilla (İspanya)
Fenerbahçe: Fabiano, Gökhan Gönül, Kjaer, Ba, Caner Erkin, De Souza, Mehmet Topal, Diego (Dk. 72 Ozan Tufan), Markovic (Dk. 84 Alper Potuk), Nani, Van Persie (Dk. 72 Fernandao)
Ajax: Cillessen, Van Rhijn (Dk. 63 Tete), Veltman, Riedewald, Dijks, Bazoer, Klaassen, Gudelj, Schöne, El Ghazi (Dk. 77 Sinkgraven), Fischer (Dk. 63 Younes)
Gol: Dk. 89 Fernandao (Fenerbahçe)
Sarı kartlar: Dk. 24 Van Rhijn, Dk. 71 Dijks, Dk. 90+1 Tete (Ajax), Dk. 65 Caner Erkin (Fenerbahçe)
Fenerbahçe 1-0 Ajax

FERNANDAO FENERBAHÇE'DE 8. GOLÜNÜ ATTI
Fenerbahçe'nin Brezilyalı forveti Fernandao, Celtic maçında olduğu gibi bu maçta da sonradan oyuna girerek golünü attı. Maçın 72. dakikasına Robin van Persie'nin yerine oyuna dahil olan Fernandao, 89. dakikada korner atışı sonrasında yaptığı kafa vuruşuyla takımına galibiyeti getiren golü kaydetti. Brezilyalı forvet, Celtic maçında da takımı 2-0 gerideyken 39. dakikada oyuna girip, attığı 2 golle takımına 1 puanı getirmişti. Fernandao, Avrupa'da bu sezon gol sayısını ise 5'e çıkardı. Brezilyalı futbolcu toplamda ise sarı-lacivertli forma altında 8. golünü attı.
Fenerbahçe 1-0 Ajax

AJAX İLK KEZ KAYBETTİ     
Ajax, Türk takımları karşısında ilk yenilgisini Fenerbahçe karşısında aldı. Bu maça kadar Türk ekipleriyle oynadığı 8 karşılaşmayı da kazanan Hollanda ekibini yenen ilk Türk takımı Fenerbahçe oldu. Ajax daha önce Beşiktaş'ı 4, Fenerbahçe ve Bursaspor'u 2'şer kez mağlup etmişti. Öte yandan Fenerbahçe, 1968-1969 sezonunda  Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası'nda iki kez yenildiği rakibini bu sefer yenmeyi başardı.


HOLLANDA TAKIMLARINA KARŞI 5. GALİBİYET
Sarı Kanaryalar, Hollanda takımlarına karşı ise 5. galibiyetini elde etti. Fenerbahçe, daha önce PSV'yi 3 kez, Twente'yi ise bir defa mağlup etmeyi başarmıştı. Hollanda takımlarına karşı 17. maçını oynayan Fenerbahçe daha önce 9 yenilgi ve 3 beraberlik almıştı.
Fenerbahçe 1-0 Ajax

GÖKHAN GÖNÜL 14 MAÇ SONRA
Fenerbahçe'nin tecrübeli futbolcusu Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez forma şansı buldu. Sezon başı geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan Gökhan, bu sezon takımının Avrupa'da ve ligde oynadığı 14 maçta da forma giyemedi. Sakatlığından sonra ligde Bursaspor, Akhisar Belediyespor, Kayserispor, Avrupa'da ise Molde maçlarında kadroya girmesine rağmen süre alamayan milli futbolcu, Ajax karşısında formasına kavuştu. Gökhan, en son geçen sezonun son haftasında Kasımpaşa karşılaşmasında oynamıştı. Şener ise bu sezon ilk kez yedek kaldı.


NANİ SÜRPRİZİ
Sarı-lacivertlilerde Kayserispor maçında sakatlanarak oyundan çıkan Luis Nani, iyileşerek Ajax maçına yetişti. Bu sezon bütün maçlara ilk 11'de başlayan Nani, hafta içinde antrenmanlarda takımdan ayrı kalmıştı. Sadece dünkü antrenmanın başında bir süre takımla çalışan Nani, sürpriz bir şekilde Ajax maçının 11'inde yer aldı. Sarı-lacivertlilerde sakatlıkları bulunan Bruno Alves, Raul Meireles ve Volkan Şen, Ajax maçının kadrosuna dahil edilmedi. Öte yandan UEFA'dan aldığı 4 maçlık cezayı dolduran Lazar Markovic, sarı-lacivertli forma altında ilk Avrupa kupası maçını oynadı.
Fenerbahçe 1-0 Ajax

Robin van Persie, 1-0 galibiyet sonrası Vitor Pereira ile sarılıp kucaklaştı.


OZAN TUFAN'A TEPKİ
Fenerbahçeli taraftarlar, genç futbolcu Ozan Tufan'a tepki gösterdi. Karşılaşmanın 72. dakikasında Diego Ribas'ın yerine giren milli futbolcu, fazla top kaybı yapıp, etkisiz şutlar atınca taraftarın tepkisini çekti. Sarı-lacivertli taraftarlar Ozan'ın kısa bir süre ıslıklayarak protesto etti.
Fenerbahçe 1-0 Ajax

PEREIRA BÜYÜK SEVİNÇ YAŞADI
Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, 89. dakikada gelen gol sonrası büyük sevinç yaşadı. Golden önce atılan korner sırasında iki elini birleştirerek dua eden Pereira, gol sonrası coşkulu sevinç gösterisinde bulundu. Yedek kulübesindeki futbolculara sarılan Portekizli teknik adam, daha sonra bir kez havaya sıçrayarak sevincini gösterdi. Pereira, maçtan sonra oyuncularıyla tek tek tribünleri de dolaşarak taraftarlara el salladı. Futbolcular da maçtan sonra sevinçlerini taraftarlarla yaşadı. Taraftarlar ise uzun süre tribünleri boşaltmayarak galibiyeti kutladı.


DE BOER: FENERBAHÇE GOLDE ŞANSLIYDI
Ajax Teknik Direktörü Frank de Boer, UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe'ye şanssız bir korner sonucu kaybettiklerini söyledi. De Boer, "Maça kötü başladık. Heyecanlıydık. İlk 20 dakika Fenerbahçe'ye iki fırsat verdik. Yanlış kararlar verdik. İkinci yarı da ilk yarı gibiydi. Çok agresif oynadılar. Kaliteleri yüksekti. Korner şans meselesi ve şansın Fenerbahçe'nin yanında olduğunu düşünüyorum. Grupta şansımızın çok azaldığının farkındayız. İki hafta sonra yenmemiz lazım ama bu çok kolay olmayacaktır" dedi.
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...