4 maçtır kaybeden Trabzon, Sivas'ta rahat nefes aldı

4 maçtır kaybeden Trabzon, Sivas'ta rahat nefes aldı

SPOR Haberleri

Bordo-mavili takım Marin ve Okay Yokuşlu'nun golleriyle üç puana uzandı. Cavanda ile Boye oyundan atıldı

Ömer Çetin Engin - G.Saray mağlubiyetinden sonra belini bir türlü doğrultamamıştı Trabzonspor. Üst üste tam 4 maçı kaybetmişlerdi. Sivas deplasmanı geçen haftaki Mersin mağlubiyetiyle birlikte istifa söylemlerinde bulunan Şota'nın 'tamam veya devam' maçıydı. Yiğido da iyi günler yaşamıyordu üstelik. Gürcü çalıştırıcı böylesine kritik bir maça üçlü defansla çıktı. Orta bloğu kalabalık tutup Cavanda-Yusuf'la çizgileri parselledi. İki oyuncunun da ileri-geri-süratli sprinter özellikleri vardı çünkü. Erkan ve Marin'i dörtlü bloğun önüne atan Şota bu oyuncuları sürekli içe deplase ettirince Sivas'ın defansı sık sık dengesini kaybetti. Dikine ve araya toplarla Yiğido'nun on sekizine sortiler yapan bordo-mavili takımda Okay Yokuşlu futboluyla parmak ısırttı. 13. dakikada Marin'in sol çaprazdan kullandığı serbest vuruşta Okay topa kafa hamlesi yapsa da meşin yuvarlak doğrudan ağlara gitti: 1-0. 25. dakikada İbrahim'in vuruşu direği sıyırdı. 

Sivas saldırdı ama

Trabzon ikinci yarıya da iyi alan savunması ve kontra arayan süratli hücumlarıyla girdi. Karadeniz ekibinin dün maçın bir saatlik bölümünde en göze çarpan özelliği blokları arasındaki mesafeyi dengede tutarak kompakt futbolu disiplinle uygulamasıydı. Sivaslı oyuncular gol tehlikesine dönüşecek kulvarları bulmakta çok zorlandı. Fark 50'de ikiye çıktı. 21 yaşındaki Okay on sekiz yarda dışından büyüklerine gıpta ettirecek bir füze gönderdi Sivas kalesine: 2-0. Nazar değmesin bu çocuğa... Sonrasında tam anlamıyla kontra atak futboluna döndü Şota'nın takımı ki normaldi bu. 54'te Cavanda, iki dakika sonra da Boye ikinci sarıdan atıldı. 60'ta Aatıf'ın yakın mesafeden vuruşunda Esteban golü önledi. Aynı oyuncunun 1 dakika sonraki kafa vuruşu da yürek hoplattı. Karadeniz ekibi sezonun kırılma niteliğindeki maçtan büyük sevinçle ayrıldı. 

Okay varsa sorun yok
Teknik Direktör Şota'nın, Sivasspor deplasmanında ilk 11'de şans verdiği Okay Yokuşlu oynadığı futbolla karşılaşmaya damgasını vurdu. Mermi gibi bir şut çıkaran bordo-mavili oyuncu skoru 2-0'a getirerek Sivasspor karşısında takımını rahatlattı. Okay'ın, kaydettiği  gol sonrasında kulübeye bakıp Şota'ya “Senin içindi” gibi bir hareket yapması dikkat çekti. 


Mbia tarihe geçti

Maça kaptan olarak çıkan Mbia Trabzonspor'un tarihine geçmeyi başardı. Henüz 9. haftada kaptanlık pazubandını takan Kamerunlu futbolcu, bordo-mavililerde en kısa sürede bu unvanı alan ilk yabancı isim oldu.



ŞOTA NİHAYET RAHATLADI
Kötü dönem bitti

Trabzon'un hocası takımın futbolunu övdü, "Çok önemli bir üç puan aldık" dedi
Maç sonrası kötü gidişe dur demenin rahatlığını yaşayan Trabzonspor Teknik Direktörü Şota Arveladze, "Üçlü defans bir risk değildi. Takıma güven duyuyorsanız uygularsınız. İyi mücadele ederek önemli bir 3 puan aldık. Futbolcuları bu mücadele karakterini gösterdikleri için tebrik ederim" sözlerini kullandı. "Trabzonspor kötü bir dönemi artık sonlandırdı. İyi oynayarak maçlar kaybettiğimiz gibi, kötü oynayarak da kaybettik. Rahat bir nefes almak için sezon sonunu görmeliyiz. Seri galibiyetler yakalarsak rahat nefes aldık diyebiliriz" vurgusu yapan Şota, "Kaybetseydiniz ne yapardınız?" sorusuna, "Onu kaybetseydik düşünürdük" karşılığını verdi.






UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...