Dev derbi nefesleri kesti!

Dev derbi nefesleri kesti!

SPOR Haberleri

Süper Lig'in 9. haftası dev bir mücadeleye sahne oldu. Türk futbolun iki devi Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını Kadıköy'de paylaştı.

Süper Lig'in 9. haftasındaki dev derbide Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı. Goller 37'de Diego ve 84'te Olcan Adın'dan geldi. Kadıköy geleneği sürdü... Yenilmezlik serisi 17 yıla çıktı

Spor Toto Süper Lig'in 9. haftasındaki dev debide Fenerbahçe ile Galatasaray kozlarını paylaştı. Şükrü Saracoğlu'ndaki müthiş kapışmada kazanan çıkmadı. Fenerbahçe ile Galatasaray 1-1 berabere kaldı.

Fenerbahçe, 37. dakikada Diego Ribas ile öne geçerken Galatasaray'ın bu gole yanıtı 83. dakikada Olcan Adın'la geldi.

Galatasaray, ligdeki puanını 18'e çıkartarak 2. sıradaki yerini korurken, Fenerbahçe de aynı puanla 3. sırada yer aldı.

Sarı lacivertliler, evinde Galatasaray'a yenilmeme geleneğini sürdürürken, Galatasaray'ın da Kadıköy'deki galibiyete hasreti 17 yıla çıktı.

FENERBAHÇE-GALATASARAY 1-1

FENERBAHÇE: Volkan, Gökhan Gönül, Ba, Kjaer, Caner, Mehmet Topal, Josef de Souza, Diego, Markovic, Nani, Van Persie

TEKNİK DİREKTÖR: Vitor Pereira

GALATASARAY: Muslera, Sabri, Chedjou, Hakan Balta, Carole, Selçuk, Bilal, Yasin, Podolski, Sneijder, Umut

TEKNİK DİREKTÖR: Hamza Hamzaoğlu

STAT: Ülker Stadyumu

HAKEM: Fırat Aydınus

YAYIN: Lig TV

GÖKHAN LİGDE DE FORMAYI KAPTI


Sezon başında geçirdiği sakatlık nedeniyle yaklaşık 1,5 ay sahalardan uzak kalan ve daha sonra formasını Şener Özbayraklı'ya kaptıran Gökhan Gönül, bu sezon ilk kez bir lig maçında forma giydi. Toplam 14 maç aradan sonra hafta içi UEFA Avrupa Ligi'nde Ajax karşısında 90 dakika sahada kalan Gökhan Gönül, ligde de formayı kaptırmadı. Ajax maçında gösterdiği performansla UEFA Avrupa Ligi'nin 3. maçlarında haftanın oyuncusu seçilen Gökhan, derbide ilk 11'de sahaya çıkarak 8 maç aradan sonra ligde formasına kavuştu.

İKİ EKSİK

Fenerbahçe derbi maçına iki futbolcusundan yoksun çıktı. Milli takımlarında sakatlanan Volkan Şen ve son iki antrenmanda yer almasına rağmen hazır olmayan Bruno Alves, 18 kişilik maç kadrosuna dahil edilmedi. Bu oyuncuların dışında sarı-lacivertli takımın Portekizli teknik direktörü, Mehmet Topuz ile genç oyuncu Uygar Mert Zeybek'i de maç kadrosuna almadı.

6 İSMİN İLK GALATASARAY DERBİSİ

Sarı-lacivertlilerde ilk 11'de sahaya çıkan 6 futbolcu, kariyerlerinde ilk kez Fenerbahçe-Galatasaray derbisi oynadı. Fenerbahçe'nin sezon başında kadrosuna kattığı Kjaer, Ba, De Souza, Nani, Van Persie ve Markovic, ilk kez Galatasaray'a karşı derbi heyecanı yaşadı. Yedek kulübesinde bekleyen Fernandao, Fabiano, Şener Özbayraklı ve Ozan Tufan ise bu heyecanı ilk defa yaşamak için teknik direktör Pereria'dan şans bekledi.

MAÇ ÖNCESİ KÜFÜRLÜ TEZAHÜRAT

Derbi maç öncesi ısınmak için sahaya çıkan Galatasaray takımı, küfürlü tezahüratlarla karşılandı. Sarı-kırmızılı takım, ıslıklar eşliğinde sahaya çıkarken, ısınma bölümü süresince tüm tribünlerin toplu halde küfürlü tezahüratlarına maruz kaldı.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...