Jurgen Klopp Manchester'ı salladı

Düzenleyen:
Jurgen Klopp Manchester'ı salladı

SPOR Haberleri

Etihad'ta 2008'den beri kazanamayan Liverpool, Jurgen Klopp yönetiminde şahlandı!

İngiltere Premier Lig'de oynanan 13. hafta maçında sahasında Liverpool'a 4-1 yenilen lider Manchester City, puan cetvelinde üçüncü sıraya geriledi.

Etihad Stadı'nda, Jurgen Klopp yönetimindeki Liverpool'u ağırlayan Manchester City, maçın hemen başında geriye düştü. 8. dakikada sol kanattan gelişen Liverpool atağında Coutinho'nun pasıyla ceza alanında hareketlenen Firmino'nun yerden ortaladığı topu Mangala kendi kalesine gönderdi ve konuk ekip 1-0 öne geçti.

23. dakikada Firmino'nun sağ taraftan ceza alanına çıkardığı topla buluşan Brezilyalı yıldız Coutinho, kaleciyle karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşla takımına 2-0 üstünlüğü getirdi. Bu golden 10 dakika sonra Türk asıllı Alman futbolcu Emre Can'ın topuk pasıyla ceza alanında topla buluşan Coutinho'nun çıkardığı topu bu kez Firmino kaleye gönderdi ve 33 dakika içinde Liverpool deplasmanda 3-0'lık üstünlüğü yakaladı.

Manchester City, 2003 yılının şubat ayında Arsenal'a 5-1 mağlup olduğu karşılaşmadan sonra ilk kez sahasında oynadığı bir lig maçında ilk yarıda kalesinde üç gol birden gördü.

İlk yarının bitimine bir dakika kala Arjantinli futbolcu Sergio Agüero, ceza alanının önünden çektiği sert şutla takımının ilk golünü kaydetti ve ilk yarı Liverpool'un 3-1 üstünlüğüyle sona erdi.

Takımı adına farkı ikiye indiren golü atan 27 yaşındaki Agüero, Premier Lig kariyerinde toplam 85 gole ulaştı ve lig tarihinin en fazla gol atan Güney Amerikalı futbolcusu oldu. Daha önce Carlos Tevez 84, Luis Suarez ise 69 kez rakip fileleri havalandırmıştı.

Skrtel ile 81. dakika bir gol daha bulan Liverpool, zorlu Manchester City deplasmanında sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrıldı. Alman teknik adam Klopp, 3-1'lik Chelsea galibiyetinin ardından Manchester City deplasmanından da üç puanla döndü.

Ligde son üç haftada iki beraberlik alan ve 4 puan kaybeden Manchester City, bu haftayı puansız kapattı. Şilili teknik adam Manuel Pellegrini'nin çalıştırdığı Manchester ekibi, puan cetvelinde 26 puanla üçüncü sıraya gerilerken, 28 puanlı Leicester City ligin yeni lideri oldu.

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...