Fener yer ayırttı

Düzenleyen:
Fener yer ayırttı

SPOR Haberleri

Sarı-lacivertliler Norveç ekibini Fernandao ve Ozan Tufan'ın golleriyle devirdi. Temsilcimize son maçta Celtic önünde bir puan yetecek

M.EMİN ULUÇ

Avrupa Ligi'nde yerini garantiye almak isteyen Fenerbahçe tarihinde ilk kez Norveç deplasmanına çıktı. Grupta sürpriz, Kadıköy'de şov yapan Molde karşısında alınacak galibiyet rövanşı kazanmaktan çok daha fazlası olacaktı. Sarı-lacivertliler sadece tur şansını arttırmayacaktı, grup liderliği fırsatı da yakalayacaktı. Bu bilinç ve disiplinle çıktı sarı-lacivertliler sahaya. Gerçi bakmayın siz saha dediğime, suni çimleri yoğun yağmur nedeniyle bol sulu zeminiyle daha çok yeni filizlenen bir çeltik tarlasını andırıyordu zemin. Soğuk ve sert havaya, kötü sahaya rağmen çok iyi bir start verdi Fenerbahçe mücadeleye. Seri paslarla oyun kuran sarı-lacivertliler, savunmayı orta sahaya taşıyıp, kanatlardan da beklerle yüklenin Molde neye uğradığını şaşırdı. Bildiğini unutan ev sahibi karşısında ilk 20 dakikada Josef, Nani ve Diego'yla üç net pozisyon bulan temsilcimiz maalesef topu ağlarla buluşturmayı başaramadı. 39'da ise Svendsen'in yaklaşık 25 metreden kalemize yolladığı füzenin üst direkte patlayıp auta çıkması ise bizim şansımızdı.
Rövanşı temiz aldık
Golsüz geçen ilk yarının ardından Fenerbahçe sahaya daha arzulu döndü. Josef ve Ozan'ın orta alanı domine etmesiyle oyun üstünlüğü koruyan sarı-lacivertliler, Alper-Diego-Nani üçlüsüyle pas trafiğine hükmetmeyi sürdürdü ve her türlü varyasyonu deneyerek gol arayışına devam etti. Zorlu hava ve saha şartlarına rağmen oyun disiplini koruyan Fenerbahçe, aradığı golü 68'de buldu. Alper'in soldan ortasına arka direkte net bir kafa vuruşu yapan Avrupa golcüsü Fernandao tabelayı değiştirdi: 1-0. Molde'nin El Younoussi'yle yaptığı beraberlik girişimlerinden sonuç çıkmazken, 84'te Volkan Şen'in pasında Fernadao kaleciyle karşı karşıya kaldı, sambacının yere düştüğü pozisyonda topu takip eden Ozan Tufan Fenerbahçe'yi rahatlattı: 2-0. 89'da Josef'le direkten dönse de Molde'ye gruptaki ilk mağlubiyetini tattıran sarı-lacivertliler, 3-1 rövanşında 2-0 kazandı ama ikili averajda rakibe üstünlük sağlamaya yetmedi. Ajax'ın da Celtic'i yenmesiyle tur şansını son maça bırakan Fenerbahçe'nin Avrupa'da yola devam etmesi için İstanbul'da Celtic'le berabere kalması yeterli olacak. 

Fener yer ayırttı

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...