İki çaktı, liderliği kaptı

Düzenleyen:
İki çaktı, liderliği kaptı

SPOR Haberleri

Kartal Cenk Tosun'un golleriyle sonuca gitti. Siyah-beyazlı temsilcimiz ligden sonra Avrupa'da da koltuğa oturdu

HÜSEYİN EROĞUL

Ligde liderliği haftalardır kimseye kaptırmayan Beşiktaş, Avrupa'da da koltuğu ele geçirdi. Dinlenmiş kadrosuyla Skenderbeu mücadelesine başlayan Beşiktaş, ilk ciddi atağını 3. dakikada yakaladı. Hatalı bir pası kaparak kaleye yönelen Cenk Tosun istediği gibi vuramayınca siyah-beyazlılar net bir pozisyonu harcamış oldu. Beşiktaş karşısında çekinmeden oynayan Skenderbeu ise ilk net pozisyonunu 13'te yakaladı. Defansın arkasına gönderilen topa hareketlenen Salihi'nin vuruşunda top dışarı çıktı. Oyunun kontrolünü elinde tutmasına rağmen istediği hücum varyasyonlarını hayata geçiremeyen Beşiktaş, Skenderbeu'nun ani çıkışlarında da sıkıntı yaşarken, Arnavutluk temsilcisi, Berisha ile bir kez daha kaleyi yokladı. 32'de sakatlanan Ersan'nı yerine Tosic oyuna girerken, Beşiktaş aradığı golü 35'te buldu. İsmail'in soldan kestiği ortaya iki kişinin arasından yükselen Cenk Tosun müthiş bir kafa vuruşuyla siyah-beyazlıları 1-0 öne geçirdi. Kaleyi tutan ilk topunda golü bulan Beşiktaş soyunma odasına üstünlükle gitti. 
Cenk fişi çekti
İkinci yarıya hızlı başlayan siyah-beyazlılar, üst üste pozisyonlara girmeye başlarken önce Cenk'le, sonra Tosic'le iki net fırsattan yararlanamadı. 55'te ise Arnavutlar gole yaklaştı. Sağdan gelen ortaya Latifi kafayı sert vurdu ancak Tolga net pozisyonu kornere göndererek savuşturdu. 69'da Kerim-Quaresma değişikliği yapan Beşiktaş hücumda vites yükseltti. Durağan oyunu Portekizliyle hareketlendiren siyah-beyazlı ekip 70'te yüzde yüzlük bir golü daha auta gönderdi. Ani gelişen atakta rakip savunmayı az adamla yakalayan Beşiktaş, Tosic'in ortasına arka direkte bomboş dokunan Cenk'le kaleyi tutturamadı. Dakikalar 79'u gösterdiğinde aynı Cenk, tribünleri gol diye ayağa kaldırdı. Oğuzhan'ın uzun pasıyla ceza sahasına giren Gökhan Töre, Quaresma'ya, Portekizli oyuncu da Cenk'e çıkardı. Genç golcü gelişine vurarak maçın skorunu ilan etti: 2-0. Siyah-beyazlılar bu sonucun ardından grupta liderliğe yükseldi.

İki çaktı, liderliği kaptı

 

Düzenleyen:  - SPOR
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...