Pereira: Bu seri sürsün

Pereira: Bu seri sürsün

SPOR Haberleri

Fenerbahçe’nin Portekizli teknik adamı, “Trabzon sıkıntılı. Mutlaka puan almak isteyecekler. Bu şansı onlara tanımamalıyız” dedi

M. EMİN ULUÇ
Üzerindeki yoğun baskıdan Mersin İdmanyurdu galibiyetiyle sıyrılan, Molde zaferiyle de rahatlayan Teknik Direktör Vitor Pereira, disiplini elden bırakmıyor. Oyuncularıyla yaptığı toplantıda iyi bir hava yakaladıklarını vurgulayan Portekizli çalıştırıcı, “Her maçta daha iyi oynuyoruz. Kazanma alışkanlığımızı geliştiriyoruz. Artık geri adım atmak yok” derken, Trabzon karşısında galibiyeti güzel bir oyunla süslemek zorunda olduklarını belirtti. Kadıköy’de oynanacak bu zorlu maçın şampiyonluk yolundaki önemine dikkat çeken Pereira, “Rakip sıkıntılı bir süreçten geçiyor olabilir. Ancak şampiyonluklar yaşamış bir kulüp ve bize karşı alacakları bir galibiyet onlar için çok önemli. Bu nedenle son derece dikkatli olmak zorundayız. Devre arasına lider girmek için mutlaka kazanmamız gerekiyor. Galibiyet seri sürsün” ifadelerini kullandı.
Nefes aldırmayacağız
Takımda taşların yerine oturduğunu dile getiren Vitor Pereira, “Her maç biraz daha iyi olmak zorundayız. Savunmada sıkıntımız yok, hücumda da etkimizi sürekli artırıyoruz. Molde karşısında iyi işler çıkardık. Trabzon maçında çok daha etkili bir oyun çıkaracağınıza inanıyorum” dedi. “Rakibe top göstermenizi istemiyorum” vurgusunda bulunan tecrübeli çalıştırıcı, “Onları kendi sahalarına hapsedeceğiz ve oyuna istediğimiz gibi yön vereceğiz. Hep golü düşüneceğiz, attıktan sonra da yenisi için aynı arzuyla mücadeleye devam edeceğiz” şeklinde konuştu. Beklerin hücuma katkısından memnun olan Pereira, “Özellikle kanatlardan yapacağımız ataklar rakibin dengesini bozacaktır. Ancak onlara savunma imkanı bırakmayacağız. Ani hücumlar, derinlemesine paslar, uzaktan şutlarla, herkes her an gol arayacak. Fizik ve teknik olarak en iyisini yapacak güce sahibiz. Sizden istediğim 90 dakika bir takım gibi mücadele etmeniz” dedi. 
Nani  kulübeye
Vitor Pereira bencil oyunu nedeniyle bir kez kadro dışı bıraktığı, bir kez yedek soyundurduğu Luis Nani’nin bildiğini okumasından rahatsız. Molde karşılaşmasında yine hocasını kızdıran hareketler yapan Portekizli uyarıları kulak ardı ettiği için Trabzon maçında yedek kalabilir. Norveç’teki karşılaşmanın görüntülerini izleterek Nani’ye uyarılarda bulunan Pereira’nın, vatandaşına, “Topla gereksiz hareketler yapıyorsun. Kendi performansından önce takımı düşünmelisin” ikazında bulunduğu öğrenilirken, Volkan Şen’e hazır ol talimatı verdiği belirtildi. Nani’yi kızağa çekmeyi düşünen Pereira, sol kanatta Alper’i sağda Volkan Şen’i düşünüyor. Portekizli’nin kafasındaki bir diğer alternatif ise Gökhan Gönül’ü ileri çekip arkasında Şener’e görev vermek.
Mehmet Topal ve Hasan Ali sevinci
Trabzon maçının hazırlıklarını dün akşam saatlerinde yaptığı idmanla sürdüren Fenerbahçe’ye rahatsızlığı bulunan iki oyuncudan güzel haber geldi. Molde deplasmanında mide ve bağırsaklarını üşüten Mehmet Topal yapılan serum tedavisinin ardından tamamen düzeldi. Futbolcu dün akşamki antrenmanda takımla çalıştı. Kasığında ağrıları olan Hasan Ali’nin de MR’ı temiz çıktı ve dünkü idmanda yer aldı. Her iki futbolcunun da Trabzon maçında oynamasına kesin gözüyle bakılıyor.
Sinirlerine hakim ol
Trabzon maçı öncesi kaleci Volkan’a üst düzey bir uyarı geldi. Başkan Aziz Yıldırım, kaptanla özel bir görüşme yaparak sakin kalması yönünde ikazda bulundu. Yıldırım, Volkan’a, “Rakip oyuncular seni tahrik etmek isteyebilir. Muhatap olma. Sadece maçı düşün. Takımı yalnız bırakacak hareketlerden kaçın” talimatı verdi. 
Taraftar maça hazır
Fenerbahçeli taraftarlar uzun süredir gerginlik yaşadıkları Trabzonspor’a karşı özel hazırlıklar yapmış durumda. Görsel şovlarla rakibin moralini bozmayı hedefleyen sarı-lacivertli taraftarlar özellikle 2010-11 sezonuna göndermede bulunacak pankartlar hazırladı. 
Ozan’a abi tavsiyesi
Diego ile Josef, Molde maçını yıldızlarından Ozan’a uyarılarda bulundu. Genç isme yetenekli olduğunu belirten sambacılar, “Bu yaşta F.Bahçe gibi büyük bir takımın formasını giyiyorsun. Her futbolcunun hayalini yaşıyorsun. Bu fırsatı iyi değerlendir. Çok çalış ve kendinin geliştir” ifadelerini kullandılar. 
Cardozo’ya özel tedbir
Vitor Pereira, Trabzonspor’un en etkili gol silahı Cardozo’ya Kjaer’le kilit vuracak. Danimarkalı stopere, “Cardozo’nun topla buluşmasını dahi istemiyorum” talimatı veren Portekizli, Alves’e de, “Simon’a destek olacaksın. Cardozo kesinlikle şut imkanı bulmamalı” uyarısını yaptı. 

 

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...