Fenerbahçe 68-74 Beşiktaş

Fenerbahçe 68-74 Beşiktaş

SPOR Haberleri

Beşiktaş, Kadınlar Basketbol Süper Ligi 7. haftasında Fenerbahçe ile karşılaştı. Siyah-Beyazlılar derbiyi 74-68 kazandı.

Beşiktaş, Fenerbahçe Metro Enerji Arena’da oynanan karşılaşmaya; Cappie Pondexter, Şaziye İvegin Üner, Ayşe Cora, Nadezhda Grishaeva ve Luca Ivankovic ilk beşiyle başladı.
Fenerbahçe ise karşılaşmaya; Olcay Çakır, Alexandria Quigley, Anastasiya Verameyenka, Marissa Coleman ve Quanitra Hollingsworth beşiyle başladı. 
Karşılaşmaya Beşiktaş agresif ve tempolu başladı. ilk çeyrek 26-21 Beşiktaş üstünlüğüyle sonuçlanırken Fenerbahçe'de Alexandria Quigley ilk çeyrekte 14 sayı attı. 
2. çeyreğe Fenerbahçe savunma baskısını arttırarak girdi ve savunma sertliğiyle oyunda dengeyi sağladı. Siyah-Beyazlılar 2. çeyrekte Ecem Güler’i kenardan getirerek devreye soktu. Fenerbahçe’nin savunma direnci Beşiktaş'ı top kayıpları yapmaya itti. Çeyreğin son bölümünde Cappie Pondexter ve Şaziye İvegin Üner ile hücumda sayılar üreten Beşiktaş, devreyi 42-34 önde kapadı.
3. çeyreğe tempolu giren taraf Fenerbahçe oldu. Sarı-Lacivertliler, Birsel Vardarlı ile çeyreğin başında bir seri yakaladı ve sayı farkını eritti. Siyah-beyazlılar bu çeyrekte Fenerbahçe’nin baskılı alan savunmasına çözüm bulmakta zorlandı. Çeyreğin son bölümünde Fenerbahçe geçiş oyunları sonunda bulduğu kolay sayılarla öne geçmeyi başardı. Sarı-Lacivertliler final periyoduna 58-56 önde girdi.
Beşiktaş son çeyreğe Fenerbahçe’nin ritmini bozmak için alan savunması yaparak girdi ve oldukça etkili oldu. Cappie-Şaziye ikilisi oyunu yönlendirerek Fenerbahçe’nin savunma dengesini bozdu. Maçın son bölümünde Fenerbahçe Quigley’i devreye soktu ve oyunda kalmayı başardı. Maçın son bölümünde mücadele üst düzeydeydi. Siyah-beyazlılar derbiyi 74-68 kazandı.
Beşiktaş'ta  Luca Ivankovic 13 sayı, 13 ribaundla, Şaziye İvegin Üner 21 sayı, 2 ribaund, 1 asistle, Ayşe Cora 13 sayı, 5 ribaund, 6 asistle, Cappie Pondexter 14 sayı, 5 ribaund, 4 asistle galibiyetin mimarı oldular.

UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...